Quantcast

VTEK pradėjo tyrimą dėl G.Babravičiaus veiklos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nutarė pradėti tyrimą dėl sostinės vicemero ir viešosios įstaigos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" valdybos pirmininko Gintauto Babravičiaus veikos, susijusios su lėšų skyrimu viešosios įstaigos „Europos namai" projektams finansuoti.

G.Babravičiaus veiklos atitikimą Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms VTEK pradėjo tirti po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos bei remdamasi Seimo Antikorupcijos komisijos pranešimu.

Portalas primena, jog dar visai neseniai G.Babravičius žadėjo dėsiąs visas pastangas, kad Vilniaus miesto savivaldybės finansavimas pasiektų festivalio „Be2gether" ir projekto „Madų savaitgaliai" rengėjus.

Su „Be2gether" organizatoriumi - Giedriumi Klimkevičiumi - G.Babravičių sieja sena bičiulystė. O su „Madų savaitgalių" vykdytoju - viešąja įstaiga „Europos namai" - G.Babravičius susijęs tiesiogiai - jis yra vienas šios įstaigos steigėjų ir dalininkų (juo buvo iki praėjusių metų).

„Europos namų" steigėjų sąraše yra ir buvusios VEKS vykdomosios direktorės Dalios Bankauskaitės pavardė.

Pradinė projekto (jis buvo pristatomas kaip „Ilgiausias Europos podiumas") sąmata siekė 824,5 tūkst. litų. Tačiau vėliau kai kurių projekto dalių buvo atsisakyta. Šiandien skolose skendinti Vilniaus savivaldybė yra pažadėjusi Juditos Akromienės vadovaujamos VšĮ „Europos namai" „Madų savaitgaliams" skirti 520 tūkst. litų.

Rotušės aikštėje vyksiančiame renginyje miestiečiams bus pristatyta apie dešimt konceptualiosios mados kolekcijų.


Šiame straipsnyje: babravičiusBe2getherVEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių