Quantcast

„KultFlux” išmontuotas, bet dar atgims?

Prie Neries stovėjęs paviljonas išmontuotas penktadienį per pietus, tačiau menininkai tiki, kad „Kulfliuksas“ greitai vėl atvers duris. Gal net šią vasarą.

Pritrūko entuziastų

Šis paviljonas priklausė viešajai įstaigai „KultFlux“, kuris buvo pastatytas „Vilnius –Europos kultūros sostinė“ (VEKS) metu. „Tai buvo trumpalaikis projektas, kuris po kelių metų baigėsi ir tikrai nebuvo paprasta paviljoną išmontuoti. Buvo minčių ilgiau palaikyti, nors leidimą sostinės savivaldybė buvo išdavusi tik keliems metams. Išties labai gaila“, - teigė menotyrininkė, miesto kultūros ir architektūros teoretikė, viena projekto iniciatorių Ūla Tornau.

VšĮ „KultFlux“ veikla oficialiai yra baigta. Kurį laiką bandyta ieškoti entuziastų, kurie norėtų paviljonu užsiimti. Pasak U. Tornau, buvo sulaukta nemažai suinteresuotų žmonių skambučių, deja, neatsirado nė vieno rimto iniciatoriaus. Esą, tam reikia labai daug jėgų ir idėjų, o buvę šeimininkai užklasinei veiklai pristigo laiko ir išsikvėpė.

Baigėsi sutartis

Išmontavus surenkamą paviljoną pastatas perėjo pastato kūrėjų žinion.

Architektas Aleksandras Kavaliauskas, vienas „KultFlux“ savininkų, teigė, kad paviljono išmontavimo priežastys paprastos – baigėsi nuomos sutartis su savivaldybe ir teko jį išardyti. „Gal būtume tai ir anksčiau padarę, bet neturėjome lėšų. Dabar tvarkom ir išsiardom. Kol kas paviljonas bus sandėliuojamas, yra minčių, ką su juo daryti, tačiau mintys iki galo neišgrynintos, tad skelbti nesinorėtų“, - nenorėjo atvirauti A. Kavaliauskas.

Leidimą sostinės valdžia buvo išdavusi trims metams, o po to sutartis buvo vis pratęsiama.

Projektas – nežlugęs

Architektai net neabejoja, kad surenkamas pastatas bus toliau eksploatuojamas, o kada – tai tik laiko ir vietos klausimas. Architektai atvirauja, jog idealiausias variantas būtų, kad jau iki šios vasaros pradžios būtų rastas sprendimas, kur ir kaip vėl atverti „Kultfliukso“ duris.

Kai prieš keletą metų pastatą apgadino chuliganai, Vilniaus miesto savivaldybė buvo sunerimus, kaip paviljonas atrodo. „Bet mes pavasarį jį sutvarkėm ir toliau jis funkcionavo“, - prisiminė A. Kavaliauskas.


Šiame straipsnyje: VilniuskultfluxVEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

neilgai

neilgai portretas
Ne dolgo muzyka igrala, ne dolgo fraer tancyval :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių