Quantcast

Generalinė prokuratūra nutraukė tyrimą dėl VEKS

Generalinė prokuratūra pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Prokurorai, įvertinę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų surinktus duomenis ir specialistų išvadas, nenustatė faktinių duomenų apie VEKS apgaulingą ir aplaidų apskaitos tvarkymą, teigiama antradienį išplatintame prokuratūros pranešime.

Nustatyta, kad nuo 2006 iki 2008 metų nacionalinės programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ projektams vykdyti ir įgyvendinti bei VEKS veiklai dotuoti Kultūros ministerija bei Vilniaus miesto savivaldybė į VEKS sąskaitas pervedė 27,4 mln. litų.

VEKS finansinę ūkinę veiklą tyrę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistai surašė 10 specialisto išvadų, vertinimus pateikė Valstybės kontrolė, Kultūros ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės auditoriai.

„Faktiniai duomenys patvirtina, kad VEKS buhalterinę apskaitą tvarkė skirtingi subjektai, tačiau iš esmės ji buvo tvarkoma tinkamai, - teigia prokuratūra. - Asmenų, 2006, 2007 ir 2008 metais tvarkiusių VEKS buhalterinę apskaitą, veikloje nenustatyta tyčinių neteisėtų veiksmų.“

Ikiteisminis tyrimas dėl VEKS veiklos pradėtas 2008 metų vasarą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo kuriant VEKS interneto svetaines. Vėliau atsiradus duomenų, kad vykdant programą „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ galėjo būti padarytos ir kitos nusikalstamos veikos, šioje byloje buvo pradėti tyrimai dėl galimo didelės vertės turto pasisavinimo, didelės vertės turto iššvaistymo, aplaidaus apskaitos tvarkymo.

Dėl atskirų VEKS vykdytų projektų jau anksčiau buvo priimti nutarimai nutraukti ikiteisminį tyrimą, konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Generalinės prokuratūros prokurorai, jį atliko LKPB pareigūnai.


Šiame straipsnyje: VEKSprokuroraityrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kadangi

Kadangi portretas
prokuratūrai yra "svarbesnių" reikalų: reikia susidoroti su Venckienę, kaip nors priversti Zuoką leisti iškrypėliams žygiuoti Gedimino prospektu, juos deramai apginti....juk žygiuos Lietuvos ir visos ES ŠVIESUOMENĖ ir ATEITIS....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių