Quantcast

„Atletas“ nesunkiai įveiktas

„Atletas“ nesunkiai įveiktas

Saldžią pergalę Baltijos krepšinio lygoje iškovojo Klaipėdos „Neptūnas“. Mūsiškiai namie 86:64 nugalėjo Kauno „Atletą“.

Rungtynes, kaip jau tampa įprasta, klaipėdiečiai pradėjo įspūdingai – 10:0. Tačiau kauniečiams negalėjo visą laiką nesisekti. Jau antrąjį kėlinį iš solidžios persvaros buvo likę vos 3 taškai – 29:26.

Vis dėlto kėlinį sėkmingiau užbaigę šeimininkai prieš didžiąją pertrauką susikrovė 11 taškų persvarą.

Trečiąjį kėlinį svečiai pradėjo spurtu 9:2 ir pasivijo uostamiesčio krepšininkus. Gynėjų pastangomis „Neptūnas“ atsitiesė ir prieš lemiamą ketvirtąjį kėlinį turėjo net 14 taškų atsargą – 67:53.

Paskutinysis kėlinukas buvo jau tik formalumas. 38-ąją mačo minutę dvitaškį pataikęs Mindaugas Mockus padidino mūsų komandos persvarą iki rekordinės 24 taškų ribos – 82:58. Rungtynės baigėsi solidžia „Neptūno“ pergale – 86:64.

Šiose rungtynėse mūsų komanda ir vėl buvo priversta žaisti be traumuotų Vaidoto Pridotko ir Andriaus Petkūno.

Vyriausiasis „Neptūno“ treneris Robertas Kuncaitis vylėsi, jog abu žaidėjai galės padėti komandai Lietuvos krepšinio lygos atkrintamosiose varžybose.

„Norėtų, jog abu žaidėjai į rikiuotę grįžtų kuo greičiau. Mes skubiname viską, tačiau gaila, kad mūsų planai nesutampa su Dievo planais, – sakė R.Kuncaitis. – Labai tikiuosi, jog Vaidas ir Andrius per atkrintamąsias varžybas galės žaisti“, – pridūrė treneris.

Kalbėdamas, kokius sau tikslus kelia „Neptūnas“ per likusias trejas Lietuvos krepšinio lygos rungtynes, R.Kuncaitis sakė: „Visas varžybas einame laimėti. Visada reikia atiduoti save, o tada bus ir rezultatas“.

„Neptūnas“ – „Atletas“ 86:64 (27:18, 18:16, 22:19, 19:11).

Rezultatyviausiai mūsų komandoje žaidė amerikietis Ronaldas Dorsėjus, jis pelnė 20 taškų. Vitalijus Stanevičius surinko 15, o Mindaugas Mockus – 10 taškų.

„Neptūnui“ taip pat taškus pelnė Marius Kasiulevičius – 9 taškai, Michailas Anisimovas – 8, Aidas Viskontas ir Ernestas Ežerskis – po 7, Sergo Atuašvilis – 6, Evaldas Dainys – 4.

„Atleto“ gretose išsiskyrė Remigijus Trakimas ir Mantas Simonavičius, pelnė 15 ir 13 taškų.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais šeštadienį. Mūsų komanda namie priims Tartu „Rock“ iš Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių