Quantcast

Vandens motociklai – statybų aikštelėje: kviečia stebėti ir dalyvauti azartiškose lenktynėse

Lietuvos vandens motociklų sporto meistrai gegužės 18 dieną kviečia į sezono atidarymo šventę Kaune. Vilijampolėje ties keleivine prieplauka Nemuno vandenis sudrebins lenktynės „Kaunas Jet“. Čia pat vyksta naujo tilto statybos, todėl organizatoriai žada dar įspūdingesnį veiksmą žiūrovams ir unikalias patirtis sportininkams. Renginys – nemokamas, o dalyvių registracija į starto rikiuotę jau įsibėgėjo.

Vandens motociklų gausmas lenktynėse „Kaunas Jet 2024“ šeštadienį taps savotiška įžanga į artėjantį Kauno miesto 616 metų gimtadienį. Kaip jau tapę tradicija, šiose varžybose profesionalūs sportininkai į savo gretas svetingai priims ir pradedančiuosius.

„Užteks taškytis bangose vien savo malonumui – metas siekti aukštesnių tikslų, išbandyti save sportiniu režimu. Šios jau ketvirtus metus organizuojamos varžybos – ideali proga pasimatuoti savo ambicijas, jėgas ir galimybes profesionalioje trasoje tarp patyrusių lenktynininkų. Dalyvavimas nemokamas – tereikia registruotis, gerai nusiteikti ir rezultatyviai suplaukti“, – ragino renginio organizatorius Mindaugas Mačiulaitis, primindamas, jog platesnė programa jau prieinama renginio feisbuko paskyroje „Kaunas Jet 2024“.

Dalyviai įprasta tvarka varžysis dviejose disciplinose – slalome ir Enduro lenktynėse. Pirmoji – ypač tinkama pradedantiesiems: gana paini trasos kombinacija sudaro neilgą atstumą – sportininkui tereikia apjuosti kelis ratus susipažinimui ir galiausiai įveikti įskaitinį ratą rezultatui. Svarbi ne tik vairavimo technika, bet ir gera orientacija vandenyje.

„Kaunas Jet 2024“:

Tuo metu Enduro rungtyje ypač daug lemia ištvermė – tiek sportininko, tiek ir jo pilotuojamos technikos. Čia kiekvienas trasos ratas Nemunu driekiasi kur kas ilgiau, o jų įveikti tenka po kelias dešimtis, mat lenktynės trunka daugiau kaip pusę valandos. Neretai dalyviams prireikia imtis specialios taktikos ir iš anksti numatyti strategiją dėl degalų papildymo, kuris galingesniems vandens motociklams tiesiog neišvengiamas.

„Vandens motociklų sporto istorija Lietuvoje skaičiuoja jau trečią dešimtmetį. Per tiek laiko susibūrė nemaža bendruomenė, bet mes visuomet maloniai sutinkame naujokus. „Kaunas Jet“ lenktynės yra labai geras momentas prisijungti prie sportininkų, pabandyti, o tuomet dažniausiai jau nebegali viso to paleisti – adrenalinas, azartas užvaldo ir norisi tik dar daugiau veiksmo trasoje“, – pasakojo daugkartinis šalies čempionas ir Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Nemunas prie Kauno keleivinės prieplaukos nuo galingų vandens motociklų subanguos jau šį šeštadienį. Varžybų atidarymas – 10 val. Pirmiausia pavieniui į trasą pajudės slalomo dalyviai, o po pietų, apie 14 val., planuojama pradėti ir Enduro kovas skirtingose klasėse. Kiekvienoje iš disciplinų būtina išankstinė sportininkų registracija https://forms.gle/FL9UjpzLw1FHBTXE9.

„Jau kuris laikas vis labiau populiarėja tendencija organizuoti sporto renginius industrinėje aplinkoje. Nors ir visai neplanavome, bet šįkart panašiai nutiko ir mums. Ten, kur anksčiau dalyviai švartuodavo vandens motociklus, dabar supilti pylimai naujai statomam vadinamajam Kėdainių tiltui. Taigi fone matysime gerokai pasikeitusį vaizdą – kiek aprimusią statybų aikštelę šeštadienį. Nemuno upės vaga toje vietoje stipriai susiaurėjusi. Tikėtina, kad tai bus papildomas faktorius, kuris pareikalaus iš sportininkų maksimalios koncentracijos, o žiūrovams padovanos daugiau intrigos“, – pridūrė M. Mačiulaitis.

Neįskaitinės lenktynės Kaune simboliškai duos pradžią 2024-ųjų vandens motociklų sporto sezonui Lietuvoje. Praėjusį savaitgalį nemažai mūsų šalies atstovų jau apšilo kaimyninėje Lenkijoje surengtame Baltijos šalių pirmenybių pirmajame etape.

Lietuvos čempionatas birželio 8–9 dienomis prasidės Birštone. Varžybų geografija šiemet – ypač plati: Alytus, Elektrėnai, Zarasai, Kupiškis ir galiausiai finalinis etapas Kauno mariose. Platesnė informacija – internete: www.lvmsf.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių