Quantcast

Pasaulio jaunimo banglenčių sporto čempionate – ir Lietuvos atstovai

Du lietuviai, tarp kurių – viena klaipėdietė, dalyvavo Pasaulio jaunimo banglenčių sporto čempionate Salvadore. Nors merginai nepavyko patekti į kitą etapą, vaikinas surinko pakankamai balų, kad jo pasiekimus būtų galima laikyti didžiausiu lietuvių pasiekimu pasaulio čempionatuose.

Čempionate turėjo dalyvauti trys Lietuvai atstovavę sportininkai – klaipėdietė Goda Staškevičiūtė (17 metų), Antanas Dapkevičius (14 metų) ir Bernardas Leščinskas (17 metų). Tačiau trečiasis atletas dėl ne sporte patirtos sunkios traumos negalėjo dalyvauti varžybose.

Pasak viešosios įstaigos „Banglentė“ įkūrėjo Tomo Ūkso, ši trijulė užėmė prizines vietas Lietuvoje vykusiame banglenčių sporto suaugusiųjų čempionate. O šios varžybos Salvadore Lietuvos jaunimui – tai pirmas pasirodymas tokio lygio varžytuvėse.

Prieš jas vyko intensyvios treniruotės. Kadangi visi jaunuoliai lanko mokyklą, dėl užimtumo nebuvo galimybės treniruotis visiems kartu, tad tik savaitgaliais, jei jūroje – didesnės bangos, sportininkai susitikdavo ir Klaipėdoje, prie šiaurinio molo krantinės.

Salvadore vykusiame čempionate dalyvavo 442 sportininkai iš 54 šalių.

G. Staškevičiūtei šiais metais nepavyko perkopti į kitą etapą, o A. Dapkevičiui, surinkus pakankamai balų ir eliminavus stiprų varžovą, pavyko pasiekti antrąjį raundą.

A. Dapkevičiaus surinkti taškai yra didžiausias lietuvių banglentininkų pasiekimas pasaulio čempionatuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių