Quantcast

Incidentai prie rusų tanko tęsiasi: šįkart sulaikytas vyras, purškęs dažais

Vilniuje aerozoliniais dažais išpaišytas prie Vilniaus Katedros aikštės eksponuojamas rusų tankas.

Kaip pranešė Policijos departamentas, antradienio vakarą, apie 20.41 val. Katedros aikštėje buvo sulaikytas 36 metų vyras, kuris aerozoliniais dažais išpaišė aikštėje stovintį ekspozicinį tanką.

Policija surinko medžiagą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kaip skelbta, Vilniaus apskrities policija jau atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prie Vilniaus Katedros aikštėje eksponuojamo rusų tanko galimai sumušto vyro.

Taip pat pradėta administracinė teisena, sprendžiant, ar ant tanko padėti gvazdikai nėra sovietinis simbolis.

Kaip pirmadienį BNS informavo policijos atstovė Julija Samorokovskaja, sekmadienį, apie 10 val., kilus žodiniam konfliktui dėl padėtų gėlių ant tanko, nenustatytas asmuo sudavė kumščiu į veidą 1972 metais gimusiam vyrui. Jis nukrito ant žemės.

Dėl šio įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalį, už tai numatoma atsakomybė už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą.

Vėliau antradienį policija pranešė, kad įtariamasis – 1976 metais gimęs vilnietis.

Be to, pareigūnai spręs, ar ikiteisminį tyrimą perkvalifikavikuoti į tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už šią veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tuo metu dėl ant tanko padėtų gvazdikų policija priėmė sprendimą pradėti administracinę teiseną pagal Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimą ar demonstravimą.

Trofėjinis Ukrainos karių sunaikintas Rusijos tankas nuo praėjusio penktadienio eksponuojamas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės Vilniuje, jis stovės iki kovo 16 dienos.

Tanką Vytauto Didžiojo karo muziejui Kaune iki šių metų pabaigos paskolino Kyivo karo muziejus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

scenos apšvietėjas

scenos apšvietėjas portretas
Matyt šurajevo patarimu atvilktas šis militaristinis rusų simbolis.Kur gi tie Vilniaus estetai,besirūpinantys miesto švara ir grožiu -jiems tik surūdyję vamzdžiai ir sudegę tankai terūpi?Pagaliau ir Katedros aikštė,išgrįsta kinietišku granitu,tikintiesiems ir miestelėnams nekelia pasipiktinimo užgriozdinant ją metalo laužu.,skirtu grynai provokacijai?

svilainis

svilainis portretas
Dar du su svetimu tanku susiję incidentai ir spėkite kas bus nubausti- gėles padėjęs ar žmogų sumušęs,ar net dažais nupurškt sugebėjęs atvilktą ir Katedros aikštėje pamestą surūdyjusį griozdą?

temide

temide portretas
sovietu atributika demonstruoti draudziama o valdziai vilkti visa rusu tanka legalu?o padeti geles ar neuzmirstuoliu bausme>?Konservu vatinukai gal visai nuciuoze smegenys.?Geda pries visa pasauli...
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių