Quantcast

Narkotikų gabentojus pasiuntė į nokdaudą

Daugiau kaip pusę metų šalies pareigūnai sekė vienos nusikaltėlių grupuotės narius. Šiomis dienomis jiems buvo suduotas stiprus smūgis: sulaikyta keturiolika Kauno ir Jonavos gyventojų.

Per specialią operaciją pareigūnai konfiskavo apie 300 kg hašišo, apie 5 tūkst. ekstazio tablečių, pistoletų, sprogstamosios medžiagos, daug šaudmenų ir aštuonis automobilius su įrengtomis slėptuvėmis. Vien 300 kg hašišo vertė juodojoje rinkoje siektų per 600 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą pareigūnai pradėjo gegužę, kai šalia Kalvarijos užkardos buvo sulaikytas kartą teistąs 32-ejų kaunietis G.T. Jo automobilyje „Rover 75“ specialiai įrengtoje slėptuvėje aptikta 80 kg hašišo, supakuoto į atskirus paketus. Narkotikų krovinys iš slėptuvės ištrauktas panaudojus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų turimą su specialia pjovimo įranga.

Rugpjūtį Lavoriškių pasienio kontrolės punkte buvo sulaikytas kitas to paties nusikalstamo susivienijimo narys, anksčiau tris kartus teistas 34-erių kaunietis D.J. Jis iš Lietuvos bandė išvežti 100 kg hašišo. Narkotikų slėptuvė automobilyje „Nissan Primiera“ buvo įrengta taip profesionaliai, kad norint išimti visus paslėptus paketus vėl prireikė pjovimo įrangos.

Šį mėnesį policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūra, įvykdė didelę operaciją, per kurią Kaune, Jonavoje ir Lazdijų pasienio kontrolės punkte sulaikė dar dvylika su šia nusikalstama grupuote siejamus asmenis.

Pareigūnai nustatė, kad grupuotės lyderis – tris kartus teistas 42-ejų Svajūnas Bukauskas. Kaip įtariama, jis subūrė ir vadovavo nusikalstamai grupuotei, organizuodavo narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą iš Ispanijos per Lietuvą į Rusiją. Jam padėdavo 44-erių kaunietė D. P.

S.Bukauskas ir jo bendrininkai mėgo prabangą. Nusikaltėliai važinėjo automobiliais, kainuojančiais 60–70 tūkst. eurų. Pasak pareigūnų, grupuotės nariai visada turėdavo labai dideles pinigų sumas, buvo įsigiję įvairaus nekilnojamojo turto. Vien S.Bukausko areštuoto turto vertė viršija kelis milijonus litų.

Trylika nusikalstamo susivienijimo narių suimti, vienai įtariamajai skirta kita kardomoji priemonė. Grupuotės nariams gresia bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.

Komentaras

Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiasis prokuroras Vladimiras Kakoškinas

Demaskuoti stambaus nusikaltimo susivienijimą ir užkirsti kelią narkotikams gabenti į Rusiją padėjo glaudus tarpinstitucinis dalykiškas bendradarbiavimas, keitimasis informacija, pareigūnų profesionalumas. Tai – sėkmingo darbo pagrindas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių