Quantcast

Vilniečiai nustebę: apžvalgos aikštelėje žvilgsniai krypsta ne į panoramą, bet į nudistus

Vienas labai įdomus sprendimas nustebino vilniečius. Aplankę vieną gražiausių Vilniaus panoramų, kuri yra Verkių parko dalis, vilniečiai pakraupo – priešais įkurtas vienintelis sostinėje nudistų paplūdimys. Tad žvilgsnis tikrai krypsta ne į panoramą, o į susirinkusiuosius.

Apie tai plačiau pakomentavo „Grindos“ atstovas Egidijus Steponavičius. 

– Nudistų pliažas įrengtas prieš trejus ar ketverius metus. Vilniaus miesto savivaldybė gavo iniciatyvinės grupės kreipimąsi. Poreikis buvo labai aiškiai išreikštas. Vilniui reikia nudistų paplūdimio, nes nudistai iki to laiko važinėjo į kitas savivaldybes: Trakus, Elektrėnus. Todėl dabar turime nedidelį nudistų paplūdimį.  

– Nusprendėte iškrėsti šunybę nudistams? Matėte, kad kitoje upės pusėje ant kalno yra apžvalgos aikštelė? Tai parko lankytojai ir nudistai bendrauja per upę vieni su kitais?  

– Šie dalykai nesusišaukia. Viskas yra daug paprasčiau. Suprantu, kad ši kaimynystė labiau trikdo ne pačius nudistus, o parko lankytojus, bet tik tiek.  

– Ar esate gavę priekaištų iš nudistų?  

– Ne.

– Ar tarėtės su nudistų bendruomene? Ar jie tarė savo žodį?  

Taip, žinoma. Atsižvelgdami į nudistų poreikius ieškojome kelių vietų. Tai buvo viena iš pasiūlytų vietų. Nudistų bendruomenė sutiko su tokiu pasiūlymu. Ar tai yra problema, kad žmonės mato nudistus? Manau, kad ne. Nėra tokių galimybių, kad nudistai pasislėptų visiškame užkampyje. Vilniuje nėra tokių vietų. Žvejai šalia žvejoja. Ar žvejai trukdo nudistams? Vargu, nebent atitraukia dėmesį. Ar nudistai trukdo žvejams? Galbūt... 

– Prieš ketverius metus, kai atsidarė šis paplūdimys, kilo klausimas, o kodėl nudistai neturi viešojo tualeto? Tikėjotės ir sakėte, kad ši situacija išsispręs, ar išsprendė? 

– Jie išsprendė. Kiekvienais metais nuo birželio pirmos dienos čia stovi pastatomi tualetai. Yra buvę tokių atvejų, kai ne patys nudistai, o tie, kurie neprijaučia nudistams, bandė sumaitoti šią erdvę. Yra tokių atvejų, kai buvo išlaužyti stulpai, nulaužytos lentelės, tualetas nuverstas ar net padegtas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos kultūrologas Pranciškus Maigys taip pat išsakė savo komentarus apie nudistų pliažą.

– Vaizdas iš apžvalgos aikštelės atima žadą, matosi nuostabi Vilniaus panorama ir nudistų paplūdimys. Ar buvo su jumis kalbėta, kai jis įsikūrė? 

– Miesto savivaldybė pranešė, kad bus įrengtas nudistų pliažas, bet regioninis parkas neapima šios konkrečios paplūdimio teritorijos.  

– Ar būta kokių kuriozų? Ar žmonės atkreipia dėmesį, kad nudistų paplūdimys ten egzistuoja? 

 – Galiu trumpai pasakyti – ne. O jeigu ir buvo, tai neturime apie tai žinių. 

– Čia dažnai vyksta ir vestuvių fotosesijos. Ar nesiskundžia jaunavedžiai?

 – Ne, tikrai ne. Paplūdimys – už Neries pusės, jis yra ganėtinai toli nuo pačios atodangos. Didesnė dominantė vaizde – miškinga teritorija, senamiesčio bokštai. Tikiu, kad lankytojai paskutinėje vietoje pastebi, kad ten yra paplūdimys, o ypač nudistų, tai dar reikia gerų akių įžiūrėti.

– Ar apžvalgos aikštelė turėjo kokią nors funkciją? Ar ji visą laiką ir buvo apžvalgos aikštelė?  

– Anksčiau šioje pietinėje kalno dalyje stovėjo pirmesnieji Verkių dvaro rūmai, priklausę ankstesniems valdytojams. Atėjus klasicizmo laikotarpiui, kuomet teritoriją valdė Ignotas Masalskis, rūmai persikėlė šiek tiek toliau į šiaurinę dalį ir čia buvo padarytas pasivaikščiojimo parkas su rožynais. Dar vėlesniu laikotarpiu Vitgenšteinų šeimyna, kuri čia įsikūrė, pastatė šią apžvalgos aikštelę ir ji visą laiką funkcionavo kaip apžvalgos aikštelė.  

Verkių parke sutikti užsieniečiai pasidalijo savo nuomone apie nudistų paplūdimį.

„Manau, kad labai smagu, jog toks yra“, – sakė vyras.  

„Manau, kad neturėtume bijoti nuogumo ir savo kūno. Reikia būti atvira visuomene, kuri turi būt laisva visoms orientacijoms ir pasirinkimams. Nemanau, kad paplūdimys yra labai arti. Nebūčiau prieš ten apsilankyti“, – kalbėjo kitas vyras. 

„Manau, kad labai gerai turėti tokias vietas Vilniuje“, – teigė vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
tai taip ir turi būti, net lietpalčio nereikia, tuo labiau krūmuose tykoti, super vieta :) taigi jie irgi "kitokie" - mažumos, dabar viskas tik tiems, kur paradus rengia :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių