Quantcast

Dauguma studentų patiria neetišką dėstytojų elgesį

Dauguma studentų nežino, ar jų aukštosiose mokyklose yra Akademinio elgesio etikos kodeksas, tačiau yra kelis kartus susidūrę su neetišku dėstytojų elgesiu, rodo Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) tyrimas.

Apklausoje dalyvavo apie 6,6 tūkst. studentų ir beveik 300 dėstytojų iš skirtingų Lietuvos aukštųjų mokyklų. 56 proc. apklaustųjų nurodė, kad jiems yra tekę patirti neetišką dėstytojų elgesį.

Pasak LSAS prezidentės Indrės Vareikytės, kai kurie dėstytojai, turėdami sprendimo teisę, yra linkę ja piktnaudžiauti ir pažeisti etikos normas. Todėl yra būtina įvesti patikrą - studentų apklausas apie dėstytoją, jo dėstymo metodiką bei elgesį, esą tai padėtų ne vien įvertinti dėstytojo darbo kokybę, bet ir pačiam dėstytojui sužinoti, kaip jį vertina studentai.

Apklausoje dalyvavę studentai ir dėstytojai nurodė, kad tarpusavio konfliktus jie yra linkę spręsti asmeniškai arba su vadovybės pagalba. Etikos komisiją konfliktams spręsti pasitelktų šiek tiek daugiau nei 20 proc. studentų ir vos 8 proc. dėstytojų.

Tiek studentų, tiek dėstytojų apklausos metu teirautasi, kaip, jų manymu, Etikos komisija sprendžia dėstytojų ir studentų konfliktus. Apie 20 proc. studentų ir 30 proc. dėstytojų teigia tikintys, kad Etikos komisija priima teisingus sprendimus. Maždaug 38 proc. studentų ir 6 proc. dėstytojų mano, kad komisijos sprendimai būna tendencingi.


Šiame straipsnyje: LSASstudentaidėstytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių