Quantcast

Pasaulio rankinio čempionatas: finale kovos Danija ir Norvegija

  • Teksto dydis:

Pasaulio rankinio čempionate Danijoje ir Vokietijoje vėlų penktadienio vakarą paaiškėjo finalo dalyviai. Sekmadienį Herninge (Danija) dėl planetos čempionų titulo susikaus dvi Skandinavijos rinktinės – Danija ir Norvegija.

Pirmajame pusfinalyje Kiolno mieste (Vokietija) susitiko vieni iš čempionato šeimininkų danai bei čempionų titulą gynusi Prancūzijos „Ekspertų“ rinktinė. Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių danai, Lietuvos rinktinės varžovams Europos čempionato atrankoje, prancūzams primetė savo žaidimą. Už kiekvieną klaidą prancūzus baudusi Danijos rinktinė įpusėjus pirmavo kėliniui pirmavo 9:5, o prieš pertrauką turėjo solidų 6 įvarčių pranašumą (16:10).

Antrajame kėlinyje danai ir toliau diktavo žaidimo eigą aikštėje. Itin skaudžiai prancūzams kainavo 2 minučių pašalinimai, kuomet vartininką prancūzai keisdavo aikštės žaidėju. Du įvarčius į tuščius vartus pelnė net danų vartininkas Niklas Landinas. Intrigos taip ir nesugrąžinę į pusfinalį prancūzai turėjo pripažinti šiame čempionate neklumpančių danų pranašumą rezultatu 38:30.  M. Hansenas nugalėtojams pelnė 12 įvarčių, prancūzams 8 pelnė Mahe.

Antrajame pusfinalyje intrigos užfiksuota šiek tiek daugiau. Daugiatūkstantinės savų sirgalių minios akivaizdoje žaidę vokiečiai susitikimą pradėjo kiek geriau ir kelis kartus net buvo išsiveržę į priekį, tačiau drausmingai žaidę norvegai jau pirmojo kėlinio viduryje perėmė iniciatyvą ir po pirmųjų 30-ies minučių pirmavo rezultatu 14:12.

Po pertraukos norvegai, kuriuos prieš du metus Vilniaus „Siemens“ arenoje buvo įveikusi ir Lietuvos rinktinė,  ir toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose. Visi vokiečių bandymai perimti iniciatyvą atsimušdavo į gerai organizuotą ir drausmingą skandinavų gynybą. Nors likus iki rungtynių pabaigos ekipas skyrė vos du įvarčiai (27:25), tačiau vieniems iš čempionato šeimininkų vokiečiams perlaužti rungtynių nepavyko. Norvegai šventė pelnytą pergalę rezultatu 31:25. 7 įvarčius Norvegijos rinktinei pelnė A. Rodas, vokiečiams tiek pat įvarčių pelnė U. Genshelmeris.

Sekmadienį Danijoje vyksiančiame finale susitiksiančios Danijos ir Norvegijos rinktinės dar nė karto nėra tapę planetos čempionais. Tiesa, danai savo kolekcijoje jau turi olimpinį auksą bei Europos čempionų titulą. Skambiausias Norvegijos pasiekimas – 2017 – aisiais iškovotas pasaulio čempionato sidabras. Tuomet norvegai finale pralaimėjo čempionato šeimininkams prancūzams.

Šio čempionato metu Norvegijos ir Danijos rinktinės jau buvo susitikę grupių etape. Pirmąjį mačą rezultatu 30:26 laimėjo danai, kurie šiame čempionate kol kas iškovojo visas pergales. Finalas sekmadienį Lietuvos laiku prasidės 18:30 val., prieš tai 15:30 val. dėl trečiosios vietos žais Vokietijos ir Prancūzijos rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pries

pries portretas
2 metus buvo iveikusi Lietuvos rinktine! vieniems buvo treniruote,o kitiems sekme,bet ,gerai kai fortuna aplanko,beda,kad taip retai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių