Quantcast

Pasaulio rankinio čempionate ne visoms Europos rinktinėms pavyko įveikti pirmąjį etapą

  • Teksto dydis:

Lenkijoje ir Švedijoje vykstančiame pasaulio vyrų rankinio čempionate baigėsi pirmasis etapas. Po jo liko 24 pretendentės į medalius.

Į antrąjį etapą pateko net 16-a Europos rinktinių, taip pat trys Azijos komandos, po dvi Afrikos ir Pietų Amerikos ekipas bei viena Šiaurės Amerikos atstovė.

Per 27-is iki šiol vykusius pasaulio čempionatus medalius ne Europos rinktinėms pavyko laimėti vos kartą. 2015 m. namuose žaidusi Kataro rinktinė, kurios gretose buvo daugybė natūralizuotų žaidėjų, iškovojo sidabro apdovanojimus.

Šiais metais vienintelė Europos rinktinė, nepatekusi į antrąjį etapą – Šiaurės Makedonija, likusi paskutinėje 4-oje F grupės vietoje. Nemalonios staigmenos savo sirgaliams vos nepateikė viena iš čempionato šeimininkių Lenkijos rinktinė. Lenkai kelialapį į antrąjį etapą iškovojo paskutiniame ture, po atkaklios kovos 27:24 įveikę autsaiderę Saudo Arabiją.

Antrajame etape, kuris vyks sausio 18-23 d., rinktinės suskirstytos į keturias grupes po aštuonias komandas. Joms įskaityti pirmajame etape pasiekti tarpusavio rezultatai. Kelialapius į ketvirtfinalį iškovos dvi geriausios grupių komandos.

1 grupėje žais po 4 taškus turinčios Ispanija ir olimpinė čempionė Prancūzija, po 2 taškus iškovojusios Slovėnija ir Juodkalnija, be taškų esančios Lenkija ir Iranas.

2 grupėje 4 taškus turi Švedija, po 2 – Islandija, Portugalija, Brazilija, Vengrija, taškų neturi Žaliojo Kyšulio rinktinė.

Į 3 grupę su 4 taškais pateko Norvegija ir Vokietija, po 2 – Serbija ir Nyderlandai, be taškų kovą pradės Kataras ir Argentina.

4 grupėje po 4 taškus turi pasaulio čempionės titulą ginanti Danijos rinktinė ir Egiptas, po 2 taškus iškovojo Kroatija ir Bahreinas, be taškų – pasaulio čempionatų debiutantė Belgijos rinktinė ir pirmą pergalę pasaulio čempionatų istorijoje iškovoję JAV rankininkai.

Pirmajame etape paskutines vietas grupėse užėmusios Šiaurės Makedonijos, Saudo Arabijos, Pietų Korėjos, Alžyro, Maroko, Tuniso, Čilės ir Urugvajaus rinktinės išsidalins 25-32 vietas.

Pasaulio čempionate teisėjaujanti Lietuvos pora Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis pirmajame etape švilpė dvejose rungtynėse – Serbijos ir Alžyro bei Argentinos ir Šiaurės Makedonijos susitikimuose. Lietuvos teisėjų porai tai jau ketvirtas pasaulio vyrų rankinio čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių