Quantcast

Pasaulio rankinio čempionate vyksta atkakli kova dėl bilietų į ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Pasaulio rankinio čempionate Egipte prie pabaigos artėja antrasis varžybų etapas, tačiau po penktadienį sužaistų 3-ios ir 4-osios grupių rungtynių, vis dar išlieka neaišku, kurios komandos keliaus į pirmenybių ketvirtfinalį.

Ramiai šiuo metu negali jaustis net Prancūzijos rankininkai, kurie 28:26 (12:12) pranoko Islandijos rankininkus ir su 8 taškais yra pirmoje grupės vietoje. Paskutiniosiose rungtynėse sekmadienį Prancūzijos rankininkų lauks mūšis su Portugalija - pralaimėjimas prancūzus gali nustumti net iki 3 vietos grupėje.

Portugalai 33:29 (17:15) nugalėjo Šveicarijos rinktinę, kuri šansus žengti į ketvirtfinalį palaidojo su šiuo pralaimėjimu.

Dėl vietos tarp 8 stipriausių komandų šioje grupėje taip pat kovojanti Norvegija 36:23 (17:11) nugalėjo Alžyro rankininkus.

Situacija grupėje yra tokia, kad 8 taškus turintys prancūzai paskutiniajame ture gali viską išspręsti, jeigu įveiktų Portugalijos rinktinę. Jeigu laimi portugalai, o norvegai nugali islandus, tuomet 3 komandos surinks po 8 taškus ir bus skaičiuojamas šių trijų komandų tarpusavio mačų įvarčių santykis.

Kitoje grupėje situacija dar labiau įtempta ir paini. Ten dėl vietos kitame etape vis dar kovos 4 rinktinės

Penktadienį vykusiose varžybose pergalę pasiekė Rusijos rankininkai, kurie užtikrintai 32:20 (19:9) nugalėjo grupės autsaiderę Šiaurės Makedonijos rinktinę.

Svarbius taškus iškovojo ir Egipto rinktinė, įveikusi Baltarusiją 35:26 (21:14). Po šio pralaimėjimo mūsų kaimynai atsisveikino su galimybėmis prasibrauti tarp 8 stipriausių planetos komandų.

Itin svarbus mūšis vyko tarp Švedijos ir Slovėnijos rinktinių. Jame po dramatiškos ir permainingos kovos užfiksuotos lygiosios 28:28 (15:14), kurios įnešė tik dar daugiau sumaišties į situaciją lentelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių