Quantcast

Tūkstantmečio studentui - pietūs su ministru

Minėdamas Lietuvos vardo tūkstantmetį, akademinis jaunimas išsirinko tūkstantmečio studentą.

„Gerbiamas švietimo ir mokslo ministre, ką jūs manote apie sportines mašinas? Ar jums patinka žvejoti? Kodėl jaunimas bėga iš Lietuvos?“ - jei tokie klausimai Vilniaus pedagoginio universiteto studentei Karolinai Statkevičiūtei šaus į galvą, Gintaras Steponavičius nesispyriodamas privalės į juos atsakyti.

Pietūs ir pokalbis su  minėtu politiku - dovana pirmakursei, kuri po ketvirtadienį Kaune vykusio renginio tituluota  tūkstantmečio studente. Be garbingo titulo merginai suteikta vienkartinė stipendija.

Tiesa, kol kas neaišku, ar ją suteiks Švietimo ir mokslo ministerija ar Kauno kolegijos studentų atstovybė. „Žinau viena - suma nebus didelė. Tačiau studentams praverčia kiekvienas papildomas litas“, - prizo nauda nedvejojo Kauno kolegijos viešųjų ryšių ir komunikacijų tarnybos vedėja Aistė Veverskytė.

Kauno kino teatre „Romuva“ susirungė akademinis jaunimas iš Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų.  Renginio organizatoriai jau nuo vasario mėnesio kvietė Lietuvos studentus išbandyti jėgas siekiant šauniausiojo, sumaniausiojo ir veikliausiojo vardo.

Pirmasis konkursantų atrankos etapas vyko internete - norintys dalyvauti turėjo užsiregistruoti ir užpildyti specialią anketą. Antrajame atrankos etape pretendentų laukė motyvacinis pokalbis.

Nuotraukoje: publikos numylėtinė Deimantė Greičiūnaitė.

Į finalą, pateko devyni studentai, kurie, siekdami pergalės, turėjo įveikti eilę išbandymų. Komisija buvo vieninga - garbingą tūkstantmečio studento vardą suteikė K.Statkevičiūtei. Antroji vieta atiteko būsimajam muzikos pedagogui Andriui Digaičiui iš Vilniaus kolegijos. Trečiąją vietą užėmė Viktoras Usovas iš Klaipėdos. Publikos simpatijos titulą pelnė Kauno kolegijos Verslo vadybos fakulteto trečiakursė Deimantė Greičiūnaitė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių