Quantcast

Fotografas F. Piliponis: nori pažinti šalį – eik į gatvę

  • Teksto dydis:

Birželio 20–rugpjūčio 20 d. Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) fotografijos galerijoje „Pozityvas-negatyvas“ veikia Flavijaus Piliponio fotografijų paroda „Be tarpininkų“.

F. Piliponis – fotografas, fotografijos mokymų dėstytojas, keliautojas. Gimė, gyvena ir dirba Vilniuje. Vilniaus dailės akademijoje įgijo fotografijos ir medijos meno bakalauro laipsnį. Vykdo asmenines ir bendras parodas Lietuvoje, iliustruoja įvairių kelionių straipsnius visame pasaulyje.

„Paprastai yra du būdai pažinti svetimą kraštą: eiti į muziejų ir tyrinėti, kaip šalis gyveno praeityje, arba eiti į gatvę ir matyti, kaip šalis gyvena dabar. Renkuosi antrą variantą. Ir dar niekada nenusivyliau“, – sako fotografas.

F. Piliponis teigia, kad norint pajusti, kaip iš tiesų gyvena šalies, kurioje tu svečiuojiesi, žmonės, reikia būti gatvėje, aplinkoje, kur nejauku, nekomfortiška, kartais nesaugu ir ne visuomet švaru, bet tikra. „Žmonės, emocijos, kvapai, skoniai ir garsai – tai įspūdžiai, kurie lydės visą gyvenimą. Tik tai yra tikras lobis ir turtai“, – kalba fotografas.

Parodos fotografijos nutrauktos Algarvėje, Toskanoje, Londone, Irane, Maroke ir Šanchajuje. Daugiau F. Piliponio darbų galima pamatyti adresu www.aurika.puslapiai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių