Quantcast

„Poezijos pavasario“ laureatu tapo V. Kaziela

  • Teksto dydis:

60-ojo Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu tapo poetas, publicistas Vytautas Kaziela.

Kaip pirmadienį informavo Lietuvos rašytojų sąjunga, V. Kaziela bus apdovanotas už eilėraščių knygą „Neatsimerk, Viešpatie“.

„Poezijos pavasario“ premija skiriama už geriausią naują poezijos knygą, pasirodžiusią per praėjusius kalendorinius metus.

„Poezijos pavasario“ apdovanojimui buvo atrinkti penki kandidatai: Albinas Galinis už eilėraščių knygą „Saulėgrįža“ (Slinktys, 2023), V.  Kaziela už eilėraščių knygą „Neatsimerk, Viešpatie“ (Kauko laiptai, 2023), Jonas Liniauskas už eilėraščių knygą „Vėjo akys“ (Slinktys, 2023), Diana Paklonskaitė už eilėraščių knygą „Gėlės kaip šunys“ (Slinktys, 2023) ir Alvydas Valenta už eilėraščių knygą „Amerikos atradimas, arba vaizduotės šokis“ (Slinktys, 2023).

Iki šiol festivalio laureatu automatiškai tapdavo Maironio premijos laureatas, tačiau Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba nusprendė nuo šiol teikti dvi atskiras premijas: Maironio – Kaune, o „Poezijos pavasario“ laureatą vainikuoti Vilniaus rotušėje, baigiamajame renginio vakare gegužės 26-ąją.

Maironio premija šiemet bus įteikta poetei, literatūrologei ir filosofijos mokslų daktarei Ievai Rudžianskaitei už poezijos knygą „Tryliktasis mėnuo“.

Kaip skelbia Rašytojų sąjunga, V. Kaziela už savo kūrybą anksčiau yra pelnęs Antano Baranausko, Antano Miškinio, Kazio Umbraso bei kitų premijų, 2019-aisiais skaitytojai V. Kazielos poezijos knygą „Alyvmedžiai“ išrinko Metų knyga, o Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas pernai poeto knygą „Neatsimerk, Viešpatie“ išrinko į kūrybiškiausių knygų dvyliktuką.

Premija bus įteikta „Poezijos pavasario“ festivalio baigiamajame vakare, jis vyks gegužės 26 dieną Vilniaus rotušėje. Festivalį rengia Lietuvos rašytojų sąjunga, Rašytojų klubas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkodėl

Kažkodėl portretas
Kažkodėl mažai ar beveik nerezonuoja faktas, o rodos toks įvykis. Ar tik ne persisotinimo ženklas?

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikinimai!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių