Quantcast

„Peugeot" ateities automobilių konkursas

Kasmetinis „Peugeot" organizuojamas automobilių dizaino konkursas jau artėja į pabaigą. Per atrankinius etapus iš 2,5 tūkst. pretendentų buvo atrinkti 29 finalininkai. Pagrindinė užduotis automobilių dizaineriams, vyraujanti jau 5 metus, - įsivaizduoti „Peugeot" automobilį kaip ateities modelį.

MotorAuthority skelbia, kad dauguma konkurse dalyvaujančių dizainerių sukūrė nedideles, miesto mašinas, kurios turi keistų detalių ar kūrybinių sprendimų. Pavyzdžiui, turko Emre Yazicio sukurtas modelis - tik su 2 ratais ir valdomas ne vairu, o „joysticku". Statyti tokį automobilį patogu - jis užima tik trečdalį statymui skirtos vietos. Be to, šis automobilis gali apsisukti aplink savo ašį.

Kitas pretendentas į konkurso nugalėtojus - kroatų dizaineris Ivanas Kraljevičius, sukūręs automobilį, kuris primena žmogaus šikšnosparnio transporto priemonę negu ateities „Peugeot". Dizaineris sumontavo šiame modelyje hibridinį variklį, šitaip stengdamasis pabrėžti norą saugoti gamtą.

Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas spalio mėnesį. Jis turės galimybę įgyvendinti savo idėją realiai ir pademonstruoti modelį 2009 metų Šanchajaus automobilių parodoje.

Praėjusiais metais konkursą laimėjo 20-metis rumunas Mihai Panaitescu. Jo „Flux Concept Design" buvo pripažintas geriausiu iš 4 tūkst. pretendentų.

Visus 29 pretendentų kūrinius galite pamatyti šioje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių