Quantcast

Peršalimo ligos gresia ir sušilus orams

  • Teksto dydis:

Žiemos–pavasario sezono metu daug žmonių serga peršalimo ligomis, tačiau net ir gerokai atšilus orams išlieka šių ligų pavojus. Peršalimas – tai itin dažnas virusinės kilmės viršutinių kvėpavimo takų susirgimas.

Atlikus mokslinius tyrimus nustatyta, kad peršalimo ligos dažniausiai pasireiškia dėl kontakto su sloguojančiais bei kosinčiais aplinkiniais. Apskritai peršalimą gali sukelti daugiau nei 200 įvairių virusų. Jeigu organizmo reakcija net į menką ligos sukėlėją per daug stipri, susergama alergija arba autoimunine liga.

Nepaisant to, peršalimo simptomus gali paskatinti ir kiti veiksniai: stiprus perkaitimas, per didelis nuovargis, netinkamas maistas, fizinės ir psichikos traumos, labai užterštas oras, net vadinamasis pasyvus rūkymas.

Šis negalavimas itin vargina tačiau dažniausiai nesukelia rimtų sveikatos problemų, dažniausiai pasveikstama per 1-2 savaites.

Peršalimo ligos nebus baisios, jei organizmas gaus pakankamai A, C, E vitaminų. Taip pat pajutus peršalimo simptomus sveikatos specialistai rekomenduoja dažnai geri vaistažolių arbatas. Šviežio ir džiovinto imbiero arbatos, saldintos medumi, taip pat gausiai vartojamos raudonėlio ir kmynų arbatos pagelbės susirgus, o juodojo šeivamedžio žiedų arbata saugo nuo peršalimo, o peršalus skatina prakaitavimą ir padeda greičiau pasveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių