Quantcast

Teismas: Vilniaus valdžia ignoruoja seksualines mažumas

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad savivaldybės sprendimas neleisti seksualinėms mažumoms žygiuoti prospektu – neteisėtas. Dėl eitynių vietos savivaldybė ir seksualinės mažumos turi sutarti abipusiu sprendimu.

Teismas iš dalies patenkino Lietuvos gėjų lygos (LGL) skundą. Savivaldybė jau seniau leido seksualinėms mažumoms marširuoti sostinės centre. Tačiau taryba nusprendė išduoti leidimą eitynėms ne pagrindinėje miesto gatvėje, o dešiniajame Neries krante. Čia gėjų ir lesbiečių eitynės jau vyko 2010-aisiais. Tokį sprendimą teismui apskundė Lietuvos gėjų lyga (LGL).

LGL planuojamos eitynės skambiu pavadinimu „Eitynės už lygybę“ Vilniuje numatomos liepos 27-ą dieną.

Savo sprendime teismas nurodė, kad Vilniaus valdžios sprendimas leisti seksualinėms mažumoms žygiuoti nuo „Forum palace“ iki viešbučio „Radisson Blu“ yra vienašališkas. Taip pat teismas įpareigojo eitynių vietą iš naujo derinti abiem pusėms. Negana to, iš savivaldybės LGL priteista 1600 litų bylinėjimosi išlaidų. Šį teismo sprendimą savivaldybė gali apskųsti aukštesniam teismui.

“Tiek įstatymiškai, tiek ir pagal konstituciją negalima suvaržyti pasirinkimo laisvės. Numatoma, kad neleisti galima tik, kai kyla grėsmės saugumui”, - teigiama teismo nutartyje.

Savivaldybė toliau derindama eitynių vietą privalės tartis su LGL atstovais, - rašoma teismo sprendime.

“Tai – mūsų laimėjimas”, - trumpai tarė LGL valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko.

Kiek plačiau teismo sprendimą įvertino advokatas Vytautas Mizaras, kuris pareiškė, kad toks teismo sprendimas – labai gerbtina teismo pozicija.

“Savivaldybė neturi teisės uždrausti rinktis susirinkimo vietos ir privalo derinti su mumis galimybes. Mūsų pozicija apginta konstitucine ir bendrąja tvarka. Tai buvo statutinio bylinėjimosi byla, kuri gina ir visą visuomenę į susirinkimo laisvę, o ši teismo nutartis turi būti pavyzdžiu ir įeiti į teismų praktiką”, - aiškino teisininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas

vytautas portretas
pedikai,lezb4s ir pedofilai tur4tu b8ti kartu.Pedikai nuo pedofil7 juk niekuom nesiskiria.Kaimyniniame name gyveno p y d a r a s,tai syki ma2iau,kaip negriukas,koki7 15 met7 nu4jo pas j5.Ai6ku ne dykai,bet 6i bjaurastis juos gamina mok4dami pinigus.

T

T portretas
"Numatoma, kad neleisti galima tik, kai kyla grėsmės saugumui”. Grėsmė kyla pamatinėms valstybės vertybėms.

jurga

jurga portretas
valio vilniui.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių