Quantcast

Pradedama statyti Balsių mokykla

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Merko statyba“ dėl naujos mokyklos statybos Balsiuose. Šioje teritorijoje viešosios ir privačios partnerystės (PPP) projekto pagrindu jau kitų metų rudenį iškils pirmuosius auklėtinius priimsianti nauja Balsių mokykla.

Konkursą laimėjusiai UAB „Merko statyba“ už mokyklos pastatymą ir priežiūrą Vilniaus miesto savivaldybė 25 metus įsipareigojo mokėti 6,61 mln. litų plius PVM metinį mokestį. Į šią kainą yra įtraukta absoliučiai viskas: ne tik modernios mokyklos statybos, bet ir pastato eksploatacija, inventoriaus įsigijimas ir priežiūra, komunaliniai mokesčiai, draudimas, visiška atsakomybė už pastato ilgaamžiškumą.

Dabar Balsių bendruomenės gyvenamojoje teritorijoje stovi 1930-aisiais statyta medinė mokykla, kurioje nėra vandentiekio, centrinio šildymo, vidinio tualeto, sporto salės ir valgyklos. Per tūkstantį mokyklinio amžiaus vaikų yra priversti lankyti šią mokyklą arba važiuoti į kitas, mažiausiai 15 kilometrų atstumu nutolusias miesto mokyklas.


Šiame straipsnyje: Balsių mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių