Quantcast

E.bilietas sostinėje pabrango beveik 5 mln. litų

Savivaldybės nesugebėjimas normaliai įdiegti viešojo transporto e.bilieto sistemos mokesčių mokėtojams kainuos beveik 5 mln. litų. Tokia šiam projektui skirtos ES paramos dalis turės būti grąžinta iš miesto biudžeto.

Vilniaus miesto savivaldybė privalės grąžinti 4,799 mln. litų europinės paramos, kuri buvo netinkamai panaudota diegiant elektroninio viešojo transporto bilieto sistemą. Tokį sprendimą priėmė Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos. Sprendimas įsiteisės po jo paskelbimo "Valstybės žiniose".

Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) kovo pradžioje nustatė, kad projekto tikslas nėra iki galo pasiektas, nes viešosios elektroninio bilieto bei keleivių informavimo paslaugos teikiamos tik iš dalies, iki galo neišnaudojamos sukurtos infrastruktūros galimybės, nesukurta tinkama sąveika tarp projekte dalyvavusių miestų.

CPVA direktoriaus pavaduotojas Mindaugs Keizeris tuomet teigė, kad dalis išlaidų nebuvo būtinos projektui įgyvendinti tokia apimtimi, kokia šis projektas realiai įgyvendintas.

Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos diegimo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse projektui buvo skirta 2005 metais.

Planuota projekto vertė viršijo 20 mln.litų: 15 mln. litų sudarė Europos Sąjungos ir bendrojo finansavimo lėšos ir 5,5 mln. litų - pareiškėjo indėlis.

Projektas turėjo būti baigtas įgyvendinti 2007-ųjų vasarą, tačiau jis užtruko iki 2010 metų pabaigos.

Nei miesto vicemeras Romas Adomavičius, nei savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas reikalavimo grąžinti dalį ES paramos lėšų portalui nekomentavo. Jie teigė, kad dar nėra susipažinę su Informacinės visuomenės plėtros komiteto sprendimo dokumentais, todėl nieko pasakyti negali.


Šiame straipsnyje: e.bilietas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
Kai neišmanėliai vadovauja tokiam projektui taip ir gaunasi.Reikėjo,kad ten dirbtų infprmacinių technologijų specialistai ir būtų buvęs rezultatas.Dabar tegu projektą baigia įgyvendinti už savo pinigus.Žinos , kad nereikia sėsti į kėdę, kuriai neturi žinių.

Vilnietei

Vilnietei portretas
Matau, nelabai supranti, kaip viskas vyksta. Sistemą diegia samdyta įmonė, o projektui vadovauja politikai, jie neturi būti IT specialistai, jie turi tinkamai parengti dokumentus. Va čia jie ir suklydo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių