Quantcast

Paslaptimi dvelkiantys papuošalai

Gelgaudiškio dvaro rūmuose veikia kaunietės dizainerės Ingos Kazakevičienės autorinių keramikos papuošalų paroda „Pradžia“.

Žmogaus santykis su papuošalu nuo seniausių laikų yra daugiaprasmis, tarnaujantis ir kaip maginės reikšmės ženklas, ir kaip puošybinis elementas. Įvairiomis nešiojimo ir derinimo galimybėmis pasižymintys papuošalai žmogų lydi visą gyvenimą, suteikdami ne tik pasirinkimo laisvę, bet ir tam tikrą statusą.

Galerijos „Aukso pjūvis“ pristatoma dizainerės I. Kazakevičienės kūrinių paroda patvirtina papuošalo reikšmingumą ir įvairiapusiškumą, atliepia šiuolaikinio gyvenimo stilistiką. Jie skirti moterims, siekiant pabrėžti jų asmenybę, įkvėpti pasitikėjimo, suteikti ryškumo niveliuotoje kasdienėje aplinkoje.

Juose I. Kazakevičienė išsako savuosius regėjimus, dirbiniams suteikdama ne tik stilingos elegancijos, bet ir giliaprasmiškumo.

Dizainerės sukurtiems vienetiniams keramikos papuošalams būdinga minties ir vaizdinio mąstymo vienovė. Kūriniuose darniai persipina meninė vaizduotė ir formos įtaigumas, siekis papuošalo formą ir spalvinį sprendimą sulieti į harmoningą junginį. Savitais raiškos būdais – forma, spalva tarsi pratęsiami dinamiški pasaulio virsmai, atskleidžiamas turiningas jausminis pasaulis, suteikiant papuošalams – vėriniams, pakabukams, apyrankėms, auskarams iškalbingos įvairovės.

Siekiant sustiprinti aktyvios šiuolaikinės moters įvaizdį, pabrėžiamas papuošalų masyvumas, universalumas. Keramikos formos neskaidomos, priešingai, akcentuojamas jų svarumas, glazūrų spalvinis ryškumas, dirbinius nestandartiniais sprendimais papildant odos juostelėmis, kutais, įvorėmis, kurie kiekvienam papuošalui suteikia įvairių jo taikymo variacijų ir leidžia pasiekti optimaliausius kompromisus.

I. Kazakevičienės papuošalai. Kūrėjų nuotr.

Kaip teigia I. Kazakevičienė, papuošalų kūrimas ją traukia savo estetika ir beribėmis dizaino galimybėmis. Todėl kiekvienam kūriniui ji skiria nemažai laiko, siekdama sumanymą atitinkančio rezultato.

Išskirtinį dėmesį kūrėja skiria spalviniams sprendimams, kiekvienam papuošalui atidžiai atrinkdama glazūras ir jas maišydama, ieškodama sąskambio, maksimaliai atliepiančio kūrybinį sumanymą. Neretai papuošalui panaudojamos net penkios skirtingos spalvos, kurių išsiliejimas, persipynimai išgrynina autorės idėją. Abstraktūs, itin individualizuoti vaizdiniai praturtina objektus paveikiais jausminiais sąskambiais, suteikdami itin stiprią raišką ir originalumą. Juose I. Kazakevičienė išsako savuosius regėjimus, dirbiniams suteikdama ne tik stilingos elegancijos, bet ir giliaprasmiškumo.

Paroda „Pradžia“ atskleidžia kūrėjos siekį atkreipti dėmesį į papuošalo svarbą moters gyvenime, praturtinantį jos emocinį pasaulį ir pabrėžiantį asmenybės individualumą. Unikaliais kūrybiniais sprendimais ji savita kalba praplečia papuošalų kūrybos ribas, juose glūdinčias vidines galias, tuo pačiu palikdama moteriai plačią pasirinkimo laisvę.


Kas: Paroda „Pradžia“.

Kur: Gelgaudiškio dvare.

Kada: Veikia iki liepos 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Turiu keletą šios kūrėjos darbų. Esu labai patenkinta. Sėkmės ir ateityje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių