Quantcast

Druskininkuose – „Fortepijoninės muzikos vasaros“ koncertų ciklo baigiamasis pasirodymas

Trečiadienio vakarą Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejaus filiale – M. K. Čiurlionio namuose-muziejuje – koncertuos pianistas, Estijos muzikos ir teatro akademijos fortepijono pedagogas Stenas Lassmannas. Specialiai koncertams Lietuvoje pianistas parengė dviejų Baltijos šalių klasikų, Heino Ellerio ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio programą.

Muziejaus pranešime, pristatant estų menininką, teigiama, kad jis studijavo Estijos muzikos ir teatro akademijoje, Nacionalinėje muzikos ir šokio konservatorijoje Paryžiuje ir Londono karališkojoje muzikos akademijoje. Pastarojoje apgynė daktarinę disertaciją, kurios pagrindu tapo estų kompozitoriaus Heino Ellerio kūrybos tyrinėjimai. Nuo 2008 metų pianistas įrašinėja visą H. Ellerio kūrybą fortepijonui į 9 kompaktines plokšteles.

Ciklo „Fortepijoninės muzikos vasaros“ baigiamojo koncerto dalyvis iš Estijos yra koncertavęs prestižiškiausiose salėse, tokiose kaip „Glenn Gould Studio“ Toronte, „Purcell Room“ Londone, Čaikovskio konservatorija Maskvoje, „Giuseppe Verdi“ konservatorija Milane ir Uždrausto miesto koncertų salė Pekine.

S. Lassmannas yra pelnęs Heino Ellerio muzikos premiją (2011), Estijos kultūros fondo metinę muzikos premiją (2015), o 2018 m. tapo Karališkosios muzikos akademijos bendradarbiu.

Vasaros koncertuose dalyvauja beveik visi Čiurlionio konkursų laureatai ir diplomantai. Šiemet į renginį buvo pakviesta pianistų ir iš Estijos bei Lenkijos, jame taip pat turėjo progą pasirodyti jaunieji muzikai iš Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos bei M. K. Čiurlionio menų mokyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių