Quantcast

Vėjas keltui Kuršių mariose nebekliudo?

Viliamasi, kad maršrutu Dreverna– Juodkrantė–Dreverna antrąjį sezoną pradėjusiam keleiviniam keltui šiemet vėjas nediriguos. Net ir vyraujant nepalankiems jo gūsiams, keltui vandens gylio turėtų pakakti, mat buvo išvalytas įplaukos kanalas. Kol kas visi suplanuoti reisai, kurie šiemet kiek pabrango, įvyko.

Pradėjo antrąjį sezoną

Šio mėnesio pradžioje iš Drevernos į Juodkrantę ir atgal vėl pradėjo kursuoti keleivinis keltas. Tai antrasis jo sezonas.

Praėjusiais metais pirmojo reiso metu keltą "pasveikino" nesklandumai – dėl vyravusio nepalankaus vėjo Drevernos uostelio įplaukos kanale smarkia sumažėjo vandens gylis ir keltas išplaukti negalėjo.

Tuomet nuspręsta, kad tais atvejais, kai laivas dėl nukritusio vandens lygio negalės išplaukti iš uostelio, jį pakeis kiti laivai.

Savivaldybė pirko paslaugą

Vis dėlto viliamasi, kad šiemet tokių priemonių nebeprireiks.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė patikino, jog nuo birželio 2-osios pradėjusiam kursuoti keltui nepalankus vėjas dar nesutrukdė nė karto.

"Pernai įplaukos kanalas buvo gana gerai išvalytas. Be to, savivaldybė nupirko įplaukos kanalo priežiūros paslaugą, jeigu kiltų kokia nors problema", – aiškino pašnekovas.

Pasak direktorės, šiuo metu įplaukos kanalas yra pagilintas iki 1,5 m, o nukritus vandens lygiui gylis siekia apie 1–1,2 m. Tokio gylio "Gilijai" esą turėtų pakakti.

"Kai ji yra pilna keleivių, grimzlė būna nuo 1 m iki 1,15 m. Dar nebuvo įstrigę nė karto, manome, kad taip ir nebus, kadangi per 20 metų buvo gana gerai išvalytas įplaukos kanalas", – apibūdino D.Buivydienė.

Plaukioja dažniau

Keleivinis keltas maršrutu Dreverna–Juodkrantė–Dreverna plaukios iki rugsėjo 2 d. kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį.

"Plaukia tris kartus per dieną, tris kartus per savaitę, tris mėnesius per metus", – apibendrino D.Buivydienė.

Praėjusiais metais keltas plaukdavo du kartus per dieną – ryte ir vakare, o šiemet atsirado ir dar vienas reisas.

Paprastai keltas keleivių dėmesio visuomet sulaukia ir tuščiam plaukti netenka.

"Judėjimas yra", – tikino D.Buivydienė.

Šiemet – brangiau

Dažnesnės kelto kelionės yra ne vienintelė naujovė – šiemet kilstelėtos bilietų kainos.

Pasak direktorės, perkant bilietus į abi puses, pernai kelionė kainavo 6 eurus, o šiemet – 8. Plaukiant tik į vieną pusę, teks pakloti 5 eurus.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet keltas kursuoja padedamas Klaipėdos rajono savivaldybės.

D.Buivydienės teigimu, savivaldybė išlaiko visus penktadieninius reisus, o šeštadieniais ir sekmadieniais žmones įsipareigojo plukdyti šią paslaugą teikiantys verslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANTICORRUPTION TV

ANTICORRUPTION TV portretas
SKUBIAI: ŽINIASKLAIDA NUSLĖPĖ NUO TAUTOS !!! ------------------- SEIMUI ĮTEIKTAS OFICIALUS ULTIMATUMAS 66d. 1. EUROMAIDANO OFICIALUS ATIDARYMAS –dėl KORUPCIJOS IR GENOCIDO LIKVIDAVIMO. NACIONALIZACIJA. --------------------------------------------- 4. Skubiai žiūrėkite VIDEO TRANSLIACIJĄ PASAULIO MASTU Su pavadinimu 7 video - OFFICIAL EUROMAIDAN START. ANTI-CORRUPTION TV. Įeiti per YOU TUBE: Justinas Burba Žemaitijos prezidentas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių