Quantcast

Sklerozės istorija

Sklerozės istorija

Prezidentas Valdas Adamkus nežinojo, kad gyveno bankui užstatytoje rezidencijoje. Ir kad šalia jo, Turniškėse, dygo neteisėti statiniai.

Prezidentas nežinojo, kad neteisėtus kotedžus pusvelčiui įsigijo du jo svarbiausi patarėjai.

Tačiau gamtosaugininkas V.Adamkus puikiai žinojo, kad kitame Lietuvos pakraštyje - Kuršių nerijoje dygo suklastoti boteliai ir restoranai.

Policijos šefas Vytautas Grigaravičius palaimino milicijos-policijos istoriją „Angelo sargo skrydis“. Net įžanginį žodį parašė.

Matyt, irgi nieko nežinodamas - istorijos neskaitė. Tačiau valstybės lėšomis, kurių kaip oro trūksta policininkų mašinoms ir algoms, šefas apmokėjo leidybos išlaidas.

Istoriją parašė Policijos departamento Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiasis specialistas Zurabas Džavachišvilis. Sklinda kalbos, kad buvęs omonininkas.

Zurabo istorijoje rašoma, kad į Atgimimo mitingus susirinkdavo neturintys ką veikti chuliganai pakeikti valdžią ir apmėtyti milicininkus buteliais bei akmenimis. Todėl visai teisėtai buvo tarybinės milicijos sumaitoti garsiajame 1989-ųjų „bananų baliuje“.

„Chuliganizmas visais laikais yra chuliganizmas. Jeigu žiūrėtume pagal tų laikų galiojusius įstatymus, nesvarbu, ar jie geri, blogi, sovietiniai, nesovietiniai, čia esmė - jie galiojo“, - porino istorijų rašytojas Zurabas.

Pagal Zurabo logiką ir 1990-aisiais Kovo 11-ąją į Aukščiausiąją Tarybą susirinko nusikaltėliai, nes pažeidė Tarybų Socialistinių Respublikų Sąjungos Konstituciją.

Atkūrė nepriklausomybę, o ne išėjo iš TSRS sudėties pagal galiojusius įstatymus.

Be to, nebuvo ir istorinio pagrindo, nes rėmėsi kažkokiu Vasario 16-osios aktu, kurio originalo nerasta.

Ir tegu nepasakoja apie kažkokią valstybę, esą Lietuvos Respubliką, tarp I Pasaulinio ir Didžiojo Tėvynės karų. Ten buvo fašistinis A.Smetonos režimas, valdomas Hitlerio iš Klaipėdos.

Todėl ir Sausio 13-oji - teisėtas Tarybinės Armijos atkirtis įstatymų nesilaikantiems landsbergistams-nacionalistams.

Policijos šefas Zurabą Džavachišvilį turėtų pristatyti Vyčio kryžiui, kol Prezidentas nieko nežino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių