Quantcast

Šildymo sezono paramai – daugiau lėšų

Šių metų šildymo sezono parama, kuri bus skiriama nepasiturinčių klaipėdiečių kompensacijoms už kietąjį ar kitokį kurą, išaugo šešis kartus. Šeimų, kurioms buvo teikiamos šios kompensacijos, skaičius padidėjo daugiau nei du kartus. Jei miesto politikai pritars, kiekvienai šeimai už malkas ar kitą kurą vidutiniškai bus kompensuota po 760 eurų.

Artėjant šildymo sezonui, miesto politikai turės patvirtinti kompensacijų dydį, numatytą nepasiturinčioms klaipėdiečių šeimoms, kurios savo būstus ar karštą vandenį šildosi malkomis ar kitu kietuoju kuru.

Atsižvelgdami į malkų, medžio pjuvenų granulių ir medžio pjuvenų briketų pardavimo rinkos įkainius, įskaitant PVM bei transportavimo išlaidas, savivaldybės specialistai paskaičiavo vidutines kietojo ar kitokio kuro įsigijimo kainas.

Gyventojams, turintiems teisę į būsto šildymo išlaidų ir karšto vandens išlaidų kompensaciją, šiemet kompensuojama suma minėtam kurui įsigyti bus didesnė.

Lyginant pastarųjų dviejų ir būsimo šildymo sezono duomenis matyti, kad kompensacijų suma už kuro įsigijimą išaugo šešis kartus, o jos gavėjų skaičius padvigubėjo.

2020–2021 m. 10,9 tūkst. eurų dydžio kompensacijas už kurą gavo 63 klaipėdiečių šeimos, 2021–2022 m. paramą gaunančių šeimų skaičius išaugo iki 67, o kompensacijų suma siekė jau 19,8 tūkst. eurų.

O štai artėjančiam šildymo sezonui kompensacijoms už kietojo kuro ar malkų įsigijimą Klaipėdos savivaldybėje jau prireiks 112 tūkst. eurų. Paramą turėtų gauti 147 šeimos.

Kiekvienai jų vidutiniškai teks po 760 eurų, tai yra pusė sumos, kurios realiai reikės kurui įsigyti visam šildymo sezonui.

Tiesa, kompensacijos dydis priklausys nuo šeimos gaunamų pajamų dydžio ir būste gyvenančių asmenų skaičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pagal GLUSUS GEREJA ! TFU
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių