Quantcast

Reikalauja grąžinti pinigus

Ligonių kasa iš Klaipėdos universitetinės ligoninės reikalauja grąžinti sumokėtus pinigus už neva neteisėtai teikiamas paslaugas.

Ligonių kasos Klaipėdos universitetinei ligoninei už pernai suteiktas psichiatrijos paslaugas pervedė 168 tūkst. litų. Tačiau dabar jos nori susigrąžinti pinigus, nes gydymo įstaiga minėtas paslaugas neva teikia neteisėtai.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Virgilijus Vanagas pasakojo, jog įstaiga psichiatrijos paslaugoms teikti licenciją gavo 2007 metų rugpjūčio 1 dieną, tam gauti visi leidimai.

"Ligonių kasos nusprendė, kad šias paslaugas teikiame neteisėtai, nors turime licenciją. Gavę licenciją kreipėmės į ligonių kasas, kad šios paslaugos būtų įtrauktos į su ja sudarytą sutartį, tačiau jie tai padaryti atsisakė. Į sutartį šių paslaugų teikimas nebuvo įtrauktas nei pernai, nei šiemet", – tvirtino V.Vanagas.

Nepaisant to, Klaipėdos universitetinė ligoninė ligonių kasoms sąskaitą už psichiatrijos paslaugas vis tiek pateikė, jas įvardydama kaip terapines paslaugas, kurios nėra konkrečiai apibrėžtos ir kainuoja pusantro karto mažiau nei psichiatrijos paslaugos.

V.Vanago teigimu, ligoninė neviršijo biudžeto. Apmokėti psichiatrijos paslaugas prašoma kitų paslaugų sąskaita.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė tvirtino, jog tai sutartinis ginčas. Jų kyla dažnai.

"Ligoninės tai traktuoja vienaip, ligonių kasos kitaip", – teigė J.Asadauskienė.

Jei šis ginčas nebus išspręstas taikiai, jis gali baigtis teisme.

Klaipėdos miesto savivaldybės komitetas, kuriame buvo analizuojama situacija, kreipsis į ligonių kasas, kad šios paaiškintų, kodėl į sutartį su Klaipėdos universitetine ligonine nėra įtrauktos psichiatrijos paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KL

KL portretas
Taip iseina,kad siais gerais laikais zmones susimato, bet jau nesusisneka galutinai.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių