Quantcast

Pradėti nauji Poilsio parko sutvarkymo darbai

Antradienį oficialiai pradėti Klaipėdos miesto šiaurinėje dalyje esančio Poilsio parko sutvarkymo antrojo etapo darbai. Tikimasi, kad kitą vasarą erdvė lankytojus pasitiks pasikeitusi ir siūlys patrauklių pramogų tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Antrajam darbų etapui, atsieisiančiam beveik 620 tūkst. eurų, startą vakar davė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Numatyti pinigai taps ne tik mini golfo aikštynu, bet ir aktyvaus poilsio zonomis, šunų vedžiojimo aikštele, viešuoju tualetu. Įkvepia tų darbų apimtys“, – apibendrino V.Grubliauskas.

Tikimasi, kad savivaldybės skelbtą parko sutvarkymo konkursą laimėjusi bendrovė „Konsolė“ suplanuotus darbus spės atlikti iki kitų metų vasaros.

„Šiais metais žadame atlikti didžiąją dalį darbų už beveik trečdalį numatytos sumos. Kitais metais procesą planuosime su rangovais ir stengsimės, kad viskas būtų baigti iki vasaros sezono. Terminas yra numatytas dviem metams“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Antrojo etapo metu parke numatoma įrengti viešąjį tualetą, vaikų sporto, mini golfo, laipiojimo įrenginių ir lauko treniruoklių aikšteles, naują pažintinį taką, šunų vedžiojimo aikštelę. Čia taip pat turėtų išdygti futbolo, krepšinio, lauko teniso, stalo teniso aikštelės.

Darbus atliekančios bendrovės direktoriaus Kazio Skutulo teigimu,  parke takeliai atsiras ir ten, kur anksčiau juos buvo išmynę patys klaipėdiečiai.

Šiomis aikštelėmis, kurios išsidėstys viso parko teritorijoje, bus galima naudotis nemokamai.

V.Švedo teigimu, su šio etapo pabaiga finišuos ir visas Poilsio parko atnaujinimas. Anksčiau vykdyto etapo metu teritorijoje buvo sukurta infrastruktūra – pėsčiųjų ir dviračių takai, inžineriniai tinklai, vaizdo stebėjimo kameros.

Anot uostamiesčio vadovo, prasidėję darbai liudija, jog miestas šiais ir kitais metais parkams skirs daug dėmesio.

„Suprantu, kad kiti metai Klaipėdoje, panašu, bus kultūros metai, tačiau aš vis dėlto drįsčiau pasakyti, kad juos, ko gero, bus galima pavadinti atsigręžimo į miesto parkus metais“, – dėstė V.Grubliauskas.

Teigiama, kad jau šiemet bus pradėti rengti Skulptūrų, Trinyčių parkų, greta Paryžiaus Komunos gatvės esančios Ąžuolų giraitės, Danės skvero sutvarkymo projektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelė

Angelė portretas
Reikėtų nuvykti į Venspilį ir pažiūrėti kaip puikiai sutvarkyti parkai, vaikų žaidimo aikštelės ir t.t

Pirmiausia

Pirmiausia portretas
reikėtų panaikinti karstymosi įrenginius, gadinančius ir vaizdą ir MEDŽIUS.

Klaipėdietė

Klaipėdietė  portretas
Iš Poilsio parko virsta pramogų parku. Manau per daug skirtingų pramogų tokioje mažoje teritorijoje. Šis parkas unikalus savo atmosfera, medžiais, ramiomis oazėmis kur laiką leidžia nuo mažiausio iki vyriausio. O su naujais darbais medžių ir oazių tik mažês, o balagano daugės....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių