Quantcast

Pagerbtos kultūros magistrės

Klaipėdos kultūros magistrų sąrašą papildė dviejų garbingų moterų vardai. Iškilmingoje ceremonijoje prof. Onos Skaistutės Idzelevičienės ir doc. Irenos Nakienės rankas papuošė kultūros magistrų žiedai.

Klaipėdos kultūros magistrų sąrašą papildė dviejų garbingų moterų vardai. Iškilmingoje ceremonijoje prof. Onos Skaistutės Idzelevičienės ir doc. Irenos Nakienės rankas papuošė kultūros magistrų žiedai.

Pagerbiamos moterys neslėpė susijaudinimo. Už pramoginių šokių kultūros puoselėjimą Klaipėdoje ir miesto garsinimą pagerbta prof. O.S.Idzelevičienė sunkiai nuslėpė ašarą, kai renginyje pasirodė pramoginių šokių ansamblio „Žuvedra“ šokėjai, kurie su padėka nusilenkė savo mokytojai ir ugdytojai.

Plojimų ir sveikinimų sulaukė ir antroji nominantė I.Nakienė. Docentei kultūros magistro vardą nuspręsta įteikti už Klaipėdos krašto etninės kultūros saugojimą ir puoselėjimą.

I.Nakienė yra įkūrusi ir ilgai vadovauja Klaipėdos krašto kultūrą bei tradicijas puoselėjančius folkloro ansamblius „Kuršių ainiai“, „Kuršiukai“.

Šie metai yra paskelbti Etnografinių regionų metais, todėl, sveikindamas abi klaipėdietes Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priminė, kad tai yra ir gražus simbolinis gestas.

Išskirtinis apdovanojimas uostamiesčio kultūros veikėjams teikiamas jau 12 metų. Per tiek laiko jau išrinkti 26 kultūros magistrai.

Iškilminga apdovanojimo ceremonija, kaip ir kasmet, vyksta per miesto gimtadienį – rugpjūčio 1 d.

Pastaruosius ketverius metus buvo renkama ir apdovanojama po vieną nusipelniusįjį.

Po ketverių metų pertraukos vėl grįžta prie dviejų nominantų.

Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu kultūros magistrams įteikiami specialūs aukso žiedai, kurių prototipas – renesanso epochos

žiedas, rastas Klaipėdos piliavietėje archeologinių kasinėjimų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia Pozneckienė

Dalia Pozneckienė portretas
Pagarba nominantėms, o šventės rengėjams reiktų pasistengti, kad kultūros magistrų apdovanojimų ceremonijas galėtų stebėti ir pareikšti pagarbą nominantams visi miestiečiai, o ne rinktinė publika. Tai miesto kultūros magistrai, tai tegu miestiečiais ir pasidžiaugia iškiliomis asmenybėmis.

A

A portretas
Kodėl tokia iškilminga švent4 vyksta Vilhelmo poternoje, kur taip mažai vietos? Gal ir daugiau žmonių norėtų sudalyvauti šioje ceremonijoje. Pagarba abiems nominantėms, jos tikrai vertos klaipėdiečių ir ne tik klaipėdiečių pagarbos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių