Quantcast

Klaipėdos gatvėmis – Kryžiaus kelias

Klaipėdoje vėl atkartotas Kristaus Kryžiaus kelias. Procesija prasidėjo nuo Kristaus Karaliaus bažnyčios Bokštų gatvėje ir judėjo Marijos Taikos Karalienės bažnyčios link. Ši tradicija trejus metus buvo nutrūkusi dėl pandemijos.

Didįjį penktadienį, kai tikintieji išgyvena Jėzaus pasiaukojimo prasmę ir Dievo mirtį, Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias, atkartotas einant Klaipėdos gatvėmis, yra prasmingas įvykis prieš Velykas.

Procesija prasidėjo vakar 15 val. nuo Kristaus Karaliaus bažnyčios Bokštų gatvėje ir judėjo Marijos Taikos Karalienės bažnyčios link.

Ši tradicija, anot Marijos Taikos Karalienės parapijos klebono Mindaugo Šlausto, vienija tikinčiųjų bendruomenę Didžiąją Velykų savaitę, kurios liturgijos kulminacija bus Velyknakčio mišios šeštadienio vakarą.

Pirmąkart priešvelykinė Kryžiaus kelio eisena Klaipėdoje surengta prieš 13 metų, 2010-aisiais, tai tapo miesto tradicija.

Tuomet procesijos priekyje kryžių pasikeisdami nešė mokytojai, studentai, policininkai, medikai, kariai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, skautai, įvairių parapijų bendruomenių atstovai.

Eisena stabtelėdavo keturiolikoje stotelių. Kiekvienoje jų buvo prisimenama Jėzaus kančia – kaip jis, nešdamas kryžių, suklupo, kaip smurtavo kareiviai, kaip prie jo pripuolė motina, kaip jis buvo prikaltas prie kryžiaus ir mirė.

2020 m. prasidėjus pandemijai, Kryžiaus kelio tradicija Klaipėdoje nutrūko ir trejus metus nebuvo rengiama.

Vakar kryžių vėl pasikeisdama nešė gausi klaipėdiečių bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukas

Lukas portretas
Duobeti Klaipedos keliai yra kryžiu kelias

Dariau Urbonai

Dariau Urbonai portretas
Kryžius tai gyvenimo pergalės ženklas!

Pagarba ir dekui

Pagarba ir dekui portretas
Taip,pritariu,pirmą kartą dalyvavau šioje procesijoje,labai patiko,pakylejimas,kunigo linkėjimai bažnyčioje po procesijos pabaigos,gerai organizuota,puiku,visiems gražių švenčių!....o ir oras ....užsakytas....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių