Quantcast

Klaipėdietei bažnyčioje neleista deginti savo žvakių

Už mirusius artimuosius bažnyčioje pasimelsti ir uždegti žvakutes norėjusi klaipėdietė buvo kone išvaryta iš maldos namų.

„Panašu, kad bažnyčia tapo privačia bendrove, o ne maldos namais, kur ateinama ieškoti ramybės. Tikriausiai niekada nebenorėsiu į ją eiti“, – po patirto šoko virkavo garbaus amžiaus moteris.

68 metų klaipėdietės Irenos artimieji, bičiuliai amžino poilsio yra atgulę įvairiose šalies vietovėse. Natūralu, kad moteris Visų šventųjų dieną ir per Vėlines nespėja ir neturi sveikatos aplankyti visų kapų.

„Kasmet šiomis dienomis aš eidavau į Šv. Juozapo Darbininko bažnyčią. Uždegdavau po keletą žvakelių ir pasimelsdavau už visus mirusiuosius. Tačiau šiemet bažnyčios tarnų poelgis mane pribloškė“, – apmaudą liejo pašnekovė.

Ji į Šv. Juozapo Darbininko bažnyčią užsuko vakar apie 11.30 val. Atsinešė parduotuvėje nusipirktų žvakių. Tokių pat, kokios įprastai yra deginamos ant kapų. Jas uždegė bažnyčioje, specialiai tam skirtoje vietoje, ir pradėjo melstis.

„Staiga prie manęs prišoko ne kunigas, bet kažkoks bažnyčiai atstovaujantis žmogus. Jis pareiškė, kad tokių žvakių bažnyčioje deginti negalima ir jas demonstratyviai užgesino. Ar šitaip galima elgtis? Juk šios dienos ir yra skirtos mirusiesiems pagerbti. Grįžusi namo dar kurį laiką verkiau ir nusprendžiau, kad į tą bažnyčią daugiau neisiu, o žvakeles mirusiesiems deginsiu kur nors lauke“, – maldos namų tarnautojų elgesiu baisėjosi klaipėdietė.

Ji teigė iki šiol nesuprantanti, kodėl jai nebuvo leista deginti žvakių. Tačiau įtarė, jog galbūt taip elgiamasi todėl, kad bažnyčia nori užsidirbti iš savo parduodamų žvakių, kurias ten deginti leidžiama.

Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios klebonas Vladas Gedgaudas teigė, kad maldos namai iš žvakių verslo tikrai nedaro.

„Leidžiame deginti visas žvakes, kokias tik žmonės atsineša. Tačiau per šventes jų būna labai daug, todėl kai kurias ir tenka užgesinti, kad nekiltų gaisras. Viskas daroma tik dėl saugumo“, – aiškino klebonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zilvis

Zilvis portretas
Kunigam irgi krizė... Bet labiau smegenyse, matyt

...

... portretas
jau klebono paaiskinimas, tai debiliskiau ir nesugalvosi... siais laikais kunigai ir klebonai taip isnaglejo, kad net sugeba tiesiai sviesiai nureketuoti zmogeli ir be jokiu uzuolanku pasakyti, kad per mazai jam i delna idejai uz misiu laikyma.. kitaip tariant, baznytinis biznis egzistuoja ir net labai pelningas o dievo tarnai prarade savigarba absoliuciai.. nesakau, kad visi, bet didzioji dalis tai tikrai.

romas

romas portretas
Ei, žmonės, pagalvokit, ar jums tikrai reikalingas tarpininkas tarp jūsų ir Dievo ? Ar tik bažnyčioje galima atgailauti ir melstis ?
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių