Quantcast

Vilniaus Kalėdų eglę stojusi ginti D. Filmanavičiūtė: daryti nesąmones gyvenime yra taip smagu

Šiemet virtualioje erdvėje ypatingai kritikuojama bei peikiama pagrindinė sostinės eglė ketvirtadienį sulaukė išskirtinio palaikymo – jos ginti stojo rinkodaros specialistės Dovilės Filmanavičiūtės į pagrindinę miesto aikštę sukviestos moterys ir merginos, kurių vardas Eglė.

Moterų tikslas buvo parodyti, kad visos eglės yra fainos, nepriklausomai nuo to, kaip pasipuošusios. Akcijos organizatorė D. Filmanavičiūtė šios akcijos tikslą įvardijo dar paprasčiau:  „Tiesiog norėjosi pasijuokti iš visų tų eglių „kovų“. Ir tiek žinių. Man nerimą kelia pykčio kiekis viešoje erdvėje. Emocinės sveikatos dugnas – puiki priežastis išsilieti net ir ant metalo konstrukcijos, apkaišytos medžio šakomis. Tik jei kiekvienas iš mūsų sugebės rasti galimybę pabūti tiesiog akimirkoje, kuri džiugina, juokina, skatina kurti, sukurti. Galbūt kažkas sakys, kad tokia akcija – nesąmonė, bet juk daryti nesąmones gyvenime irgi yra taip smagu. Tai toks mano tikslas ir buvo. Visa kita – mat jį galas tas egles – greičiau ta balta mišrainė pas mamą būtų.“

Prieš renginį žinoma moteris duodama interviu LNK buvo užsiminusi apie tai, kad „kažkas surado statistiką, kad Vilniuje yra 14 tūkst. Eglių. Jeigu visos ateitų, man atrodo, kad gautųsi šimtmečio asmenukė“. Deja, Katedros aikštėje susirinkusių Eglių skaičius buvo žymiai mažesnis.

Atėjo tokios šviesios, fainos panos. Kariškės trys buvo! Įsivaizduojate?

Po  pasibaigusios akcijos  D. Filmanavičiūtė skubėjo tiesiai į lovą. Su portalo kauno.diena.lt žurnalistais kalbėjusi moteris neslėpė, kad jaučiasi prastokai, tačiau spinduliavo puikią nuotaiką. „Atėjo tokios šviesios, fainos panos. Kariškės trys buvo! Įsivaizduojate? Visos išsitraukėme telefonus, paskambinome į „Blue/Yellow“, paaukojome Ukrainai, pažvengėme ir susivyniojome tentą“, –  juokėsi Dovilė.

Eglių gelbėjimo akcijoje matytas tentas irgi rado savo vietą – jis iškeliavo į Vilniaus rajoną pas vieną iš akcijoje dalyvavusių Eglių. Moteris džiaugėsi, kad dar tokios dekoracijos prie namo neturėjusi.

„Ar akciją užskaitote?“– teiravomės D. Filmanavičiūtės. „Bet ką, kas sukuria bent kažkiek šviesos, – viską reikia užskaityti“, – džiaugėsi D. Filmanavičiūtė. 

LNK reportažas:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>>>KAS NUTIKO ?

>>>>>KAS NUTIKO ? portretas
D .FILMANAVIČIŪTE,NESĄMONES DARO VAIKAI,NEPILNAMEČIAI IR 18MEČIAI IKI SUSITUPĖJIMO---TAIP TURI BŪTI IR NORMALU....KITU ATVEJU SAKOMA ,JOG SUTRIKUSI PSICHIKA ARBA NUKENTĖJO NUO RAIDOS VYSTIMOSI NEPAKANKAMUMO.

AP

AP portretas
Tik tokios glušės ir gali suprasti apie tokią palapinę

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Ne eglė , o JOS MARIONETĖ .
VISI KOMENTARAI 83

Galerijos

Daugiau straipsnių