Quantcast

Gins Vilniaus Kalėdų eglę: atsibodo varžybos, kišimas į standartus

  • Teksto dydis:

Gruodžio 1 dieną pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyks Vilniaus Kalėdų eglės gynimo akcija. Po kilusios audringos diskusijos socialiniuose tinkluose, ar graži, ar ne ir ar brangi, visos šalies Eglės kviečiamos ginti sostinės žaliaskarę, pasakojama LNK reportaže.

„Man labai patinka šita eglė. Reikia tą visą grožį pamatyti. Tikrai yra eglė, ji yra viduje, o aplinkui – tortas, nes Vilniui – 700 metų“, – sakė Vilniaus gyventoja Irina.

„Kritikos skiriama per daug. Atvažiavęs, pamatęs gyvai galvoju, kad idėja – įdomi“, – teigė vyras.

„Pati gražiausia eglė. Einu ir galvoju, kad sakė – tortas, kad bus negražu, tačiau puiku. Vakar per televiziją pamačiau Kauno eglę, tai man pasirodė, kad ji per daug šviečia“, – kalbėjo kita moteris.

„Man gražu. Visada kol daroma, būna per daug interviu, kurie nereikalingi. Kada baigia, tada matosi rezultatas. Yra visokių nuomonių. Atrodo, kad ir brangi, tačiau norisi šventės“, – teigė vilnietis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė pasiruošusi apginti Vilniaus eglę, o tai darys su būriu kitų Eglių.

– Kaip gimė ši iniciatyva pakviesti visas Lietuvos Egles stovėti ir ginti Vilniaus eglę?

– Galvoju, kad mes gyvename tokiu visam pasauliui sudėtingu laiku, kad reikėtų truputį pradėti daugiau juoktis. Visų pirmiausia – patiems iš savęs. Mes dabar nerandame jokios kitos priežasties pasidraskyti, kaip tik dėl eglės vizualikos. Aš juoktis noriu, manau, kad tai yra labai svarbu. Tos varžybos atsibodo ir priekaištai bei eglės kišimas į standartus. Visos eglės yra pakankamos ir visos eglės yra gražios nepaisant to, ką jos yra apsirengusios.

– Pripažinote, kad buvo staigmena, kai parą laiko buvote be interneto, socialinių tinklų ir ką tada pamatėte?

– Uždarinėjau Kauną kaip kultūros sostinę. Apžiūrėjau Kauno eglę, grįždama namo į Vilnių atsidariau feisbuką ir žiūriu, kad praktiškai vyksta pilietinis karas. Tiesą pasakius, esu iš tų žmonių, kurie mėgsta pasibadyti, juodam humorui irgi neabejinga, tad ta idėja, gimusi autostradoje Vilnius–Kaunas, pasirodė visai gal nieko. Tada žiūriu, kad jau šimtai Eglių jungiasi prie iniciatyvos. Tiesą pasakius, kad ir kiek tame būtų juoko, man atrodo, labai simboliška ir tai, kad ukrainiečių kalba žodis eglutė labai primena kitą lietuvišką vardą – Jolanta, tad gal ne tik Eglės gali rinktis, bet ir Jolantos.

Man atrodo, kad kur kas svarbiau yra nusiųsti atviruką Ukrainai aukojant sau patogiu būdu ir priimtina forma, o čia susirinkti smagiai pramogai. Paskambinau savo senam bičiuliui Adui Vasiliauskui, kuris yra labai žinomas dėl savo dronu darytų nuotraukų. Jis visus mus linksmino karantino metu, kai buvome uždaryti į namų kalėjimus. Man atrodo, kad daug susirinkusių Eglių kartu su Ado pagalba galės turėti visos šitos nesąmonės, kur visi draskosi ir plėšosi, gražų įprasminimą. Manau, kad mes turėtume dažniau sau priminti, kad agresija nekur neveda ir kad šviesa yra daug svarbiau už tamsą. Kažkas surado statistiką, kad Vilniuje yra 14 tūkst. Eglių. Jeigu visos ateitų, man atrodo, kad gautųsi šimtmečio asmenukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Taigi čia menas čia tas performansas tris kartus rašiau kad teisingai parašyti

puiku

puiku portretas
kitais metais laukiam šūdo arba šiknos formos Vilniaus eglutės , būtu labai nestandartiška.O kiek gynėju būtu

Bet \\\\\.../////

Bet  \\\\\...///// portretas
kur rasi tokį durnių,jog patikėtų,kad tai kalėdinė eglutė.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių