Quantcast

„Apocalyptica” koncertuos su profesionaliu vokalistu

Balandžio 15 dieną suomių violončelininkai „Apocalyptica“ į Vilnių atvyks ne vieni. Specialiai pavasarinėms gastrolėms prie grupės prisijungs profesionalus vokalistas, garsaus alternatyvaus roko kolektyvo „Leningrad Cowboys“ narys Topi Johansson. Pirmą kartą Lietuvos žiūrovai turės galimybę išgirsti ir gyvai atliekamus vokalinius „Apocalyptica“ kūrinius.

„Po singlo „I don‘t care“ sėkmės JAV supratome, kad „Apocalyptica“ turi galimybę žengti dar vieną žingsnį pirmyn ir tapti pasaulinės reikšmės muzikantais. Tam, kad įgyvendintume savo siekius, kad mūsų dainas įvertintų dar daugiau žmonių, o gyvi pasirodymai būtų dar įspūdingesni, mums būtinas vokalistas“, – teigiama oficialiame grupės pranešime.

„Apocalyptica“ dar nenusprendė ar Vilniuje su jais koncertuosiantis Topi Johansson dalyvaus ir kuriant naujojo grupės albumo įrašus. Tačiau labiausia tikėtina, kad dainininkas violončelininkams padės tik gyvų pasirodymų metu ir artimiausiu metu į oficialią „Apocalyptica“ sudėtį nepateks.

Tai pirmas kartas „Apocalyptica“ karjeroje, kai vokalistas su jais koncertuos viso turo metu. Išskirtiniame pasirodyme Vilniuje Topi Johansson padės atlikti tarptautiniais hitais tapusias „I don‘t care“, „I am not Jesus“, „Helden“ ir kitas garsiausių grupės dainų vokalines partijas. Lietuvos žiūrovams taip pat skambės ir „Apocalyptica“ išgarsinusios instrumentinės kompozicijos.

Topi Johansson – buvęs suomių roko grupės „Leningrad Cowboys“ lyderis. Išgarsėjusi kaip muzikinis projektas kino filmui, 9–ame  dešimtmetyje grupė pelnė tarptautinį pripažinimą savo humoristiniais dainų tekstais ir užkrečiančiomis progresyvaus roko melodijomis. 1994–aisiais Topi Johansson kartu su grupe koncertavo MTV muzikinių apdovanojimų ceremonijoje prestižinėje Niujorko „Radio City“ arenoje. Suomių pasirodymą tuomet visame pasaulyje stebėjo daugiau nei 250 mln. žmonių.

Balandį Vilniuje įvyksiančiame koncerte „Apocalyptica“ pristatys milžiniškos sėkmės visoje Europoje ir JAV sulaukusį albumą „Worlds Collide“. Kartu su vokalistu suomių violončelininkai Lietuvoje koncertuos pirmą kartą. Pavasarį „Apocalyptica“  pradės įrašinėti naują albumą, todėl artimiausiais metais nesiruošia vykti į koncertinius turus – kito žvaigždžių pasirodymo mūsų šalyje gali tekti laukti labai ilgai.


Šiame straipsnyje: apocalyptica

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių