Quantcast

„Apocalyptica“ koncertas Vilniuje – paskutinis?

Balandžio viduryje Vilniuje koncertuos viena originaliausių alternatyvaus roko grupių iš Suomijos „Apocalyptica“. Muzikantai paskelbė, kad pavasarį įvyksiantis koncertinis turas, į kurį įtraukta ir mūsų šalis, šiemet bus paskutinis – po jo grupė pasiners į naują projektą.

Šis pareiškimas suneramino grupės gerbėjus, internete pasklido gandai apie „Apocalyptica“ pasitraukimą iš didžiosios scenos.

Pastaraisiais metais „Apocalyptica“ nemažai eksperimentavo, jų kūryba nutolo nuo pirminio, visame pasaulyje grupę išgarsinusio, violončelių skambesio, be to muzikantai nenoriai atskleidžia su būsimu projektu susijusias detales. Dėl šių priežasčių sunerimo grupės gerbėjai, o interneto komentaruose imta atvirai kalbėti apie „Apocalyptica“ narių išsiskirstymą. Ilgiau nei 10 metų kartu grojantys suomiai neskuba kalbėti apie karjeros pabaigą, tačiau pripažįsta, kad kūrybinės paieškos gali neatpažįstamai pakeisti grupės veidą.

„Po gastrolių įrašinėsime naują albumą. Ketiname žengti žingsnį atgal: naujose kompozicijose naudosime daugiau simfoninių melodijų, į priešakines linijas grąžinti violončeles. Tikiu, kad tai patiks mūsų gerbėjams, galiu juos nuraminti – dar neišsisėmėme, turime kūrybinių minčių, todėl tikrai nežadame visko mesti, bent jau iki albumo pasirodymo“, - pasakojo „Apocalyptica“ būgnininkas Mikko Siren.

Vis dėlto muzikantai pripažino, kad artimiausiu metu „Apocalyptica“ veidas gali pasikeisti nepažįstamai.

„Nesame aiškiaregiai – nesiimsime spėlioti ateities. „Apocalypticos“ kūrybos pagrindas yra eksperimentas, todėl visiškai natūralu, kad per 10 kūrybos metų daug ką pakeitėme, ieškojome naujų saviraiškos būdų. Tai, ką grojame dabar mums patinka, tačiau visi esame be galo skirtingi, turime savų minčių ir idėjų, stengiamės jas derinti ir nesiliaujame ieškoti naujovių. Žinoma, nenoriu pasakyti, kad po metų pradėsime interpretuoti „Spice Girls“, bet tikiu, kad jau netrukus išgirsite kitokią „Apocalyptica“ ir ji jus nustebins“, - pasakojo Mikko Siren.

„Apocalyptica“ laukia balandį įvyksiančio koncerto Vilniuje. Pasak ne kartą mūsų šalyje grojusių suomių, visi pasirodymai Lietuvoje jiems buvo ypač sėkmingi, grupė susilaukdavo audringo publikos palaikymo, todėl atvykti čia visuomet malonu. Artimiausiais metais „Apocalyptica“ nesiruošia vykti į koncertinius turus, todėl kito žvaigždžių pasirodymo mūsų šalyje gali tekti laukti ilgai.

Vienintelis „Apocalyptica“ pasirodymas įvyks balandžio 15 dieną Vilniuje, „Utenos pramogų arenoje“.


Šiame straipsnyje: apocalyptica

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių