Quantcast

Amfiteatre sumažėjo lėbautojų?

Kauno policija teigia, kad jaunimo pamėgtame amfiteatre prie Nemuno šiemet renkasi tvarkingesnė publika – pažeidimų užregistruota perpus mažiau nei pernai.

Policijos pareigūnų teigimu, mieste pastačius daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, ne tik sumažėjo darbo patruliams, bet ir patys miestiečiai tapo drausmingesni.

Bene labiausiai ne tik turistų, bet ir kauniečių lankomos vietos – Senamiestyje esantis Nemuno krantinės amfiteatras ir Santakos parkas. Krantinės gyventojai nuolat atakuodavo policiją skambučiais apie jaunimo lėbavimą, naktimis keliamą triukšmą. Pareigūnai neneigia – skambučių sulaukė ir šiemet prasidėjus šiltajam metų laikui. Tačiau situacija keičiasi.

„Amfiteatre kol kas stebėjimo kamera neįrengta dėl techninių kliūčių, tačiau iš tos vietos dėl viešosios tvarkos pažeidimų, dažniausiai alkoholinių gėrimų vartojimo viešojoje vietoje, šiemet į komisariatą pristatoma perpus mažiau asmenų“, – sakė Centro policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Raimondas Zinkevičius.

Viršininkas tikisi, kad miestiečiai įsisąmonino prieš kelerius metus priimtą įstatymą, draudžiantį alkoholį vartoti viešosiose vietose. „Jaunimas amfiteatre puikiai žino, jei jie tik išsitrauks buteliuką, tuoj pat prisistatys pareigūnai“, – kaip be kamerų pareigūnai sužino apie girtaujančiuosius viršininkas nenorėjo atskleisti.

R.Zinkevičius neabejojo, kad jaunimas sugalvoja, kaip policininkus pergudrauti, tačiau tvirtino, kad atvežti į komisariatą jie niekada nesiginčija gėrę svaigalų.

Kitoks, tačiau taip pat skaudulys, mieste buvo Ramybės parkas. Seni medžiai, teikiantys šiai vietai nuolatinės prietemos įspūdį, buvo jaukus lizdelis mėgstantiesiems patogiai įsitaisyti ant suoliukų ir pasivaišinti. Vagišiams ten taip pat buvo puiki darbo vieta.

„Įrengus parke vaizdo stebėjimo kameras, gerokai sumažėjo vagysčių. Mažiau renkasi ir vartoti alkoholį parke pamėgusių kompanijų“, – R.Zinkevičius neabejojo, kad tokių rezultatų pasiekta įrengus kameras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Kliedesiai. Mažėja ne geriančių, o patrulių. Žmonės tiesiog masiškai bėga į kitas tarnybas, į kitus darbus. Tuoj galėsit lakt kur tik norit, kad ir ant savivaldybės laiptų, nebus kam prižiūrėt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių