Quantcast

Kauno pilies papėdėje – amfiteatro plėtra

Kauno pilies lomoje net keliose vietose jau seniau yra įrengtas amfiteatras, tačiau vieną jų planuojama plėsti, nes didesnių renginių metu žiūrovai netelpa ir priversti sėdėti tiesiog ant šlaito.

Papilės gatvėje, netoli jau įrengto amfiteatro, atsirado skelbimas apie visuomenei svarbaus statinio projektavimo darbus. Iki gegužės 2 d. miestiečiai gali susipažinti su projektu ir teikti siūlymus dėl amfiteatro plėtros.

„Numatomas esamo Kauno pilies amfiteatro išplėtimas, pristatant papildomas tribūnas. Planuojame įrengti tris naujas tribūnų sekcijas, pratęsiant amfiteatrą Vakarų kryptimi“, – „Kauno dienai“ sakė Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Savivaldybės atstovai tikisi, kad pavyks įgyvendinti projektą ir amfiteatrą papildyti 630 naujomis sėdimomis vietomis. Toks esamų suoliukų pilies lomoje išplėtimas leis didelių ir miestui svarbių renginių metu užtikrinti dar daugiau patogumų žiūrovams.

Planas: iki gegužės 2 d. visuomenė gali susipažinti su amfiteatro plėtros projektu ir pateikti pasiūlymų. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

„Dabartinis amfiteatras didžiųjų renginių metu nesutalpina visų žiūrovų, žmonės sėdi ant griovio šlaitų. Šiuo metu atliekamos projektinių pasiūlymo viešinimo ir derinimo procedūros. Dėl statybos darbų pirkimo sprendimas kol kas nepriimtas sprendimas“, – pridūrė miesto specialistas.

Dabartinis amfiteatras didžiųjų renginių metu nesutalpina visų žiūrovų, žmonės sėdi ant griovio šlaitų.

S. Rimas aiškino, kad darbų kaina paaiškėtų po viešųjų pirkimų procedūrų.

„Dėl finansavimo šaltinių kol kas jokių sprendimų nepriimta, tačiau bus ieškoma galimybių šiuos darbus finansuoti ES ir kitų finansavimo mechanizmų lėšomis. Esamas amfiteatras atskirais etapais buvo iš dalies finansuotas ES „Interreg“ regioninio bendradarbiavimo fondo Lietuva–Lenkija ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis“, – pridūrė Kultūros paveldo skyriaus vedėjas.

Primename, kad Kauno pilies lomoje vyksta kasmečiai renginiai, tokie kaip „Operetė Kauno pilyje“, Kauno gimtadieniui ar Hanzos dienoms skirti renginiai, pritraukiantys tūkstančius žiūrovų. Dalis jų atsineša savo kėdutes ar pasitiesia pledus šlaituose. Įrengus papildomą amfiteatrą, būtų daug patogiau mėgautis renginiais istorinėje miesto vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
O pirmas korupcijos pirmtakus buvo "auksinis tualetas" ir iki siol niekas nera nubaustas, 300 isvaiste tualetai, bet uz juos oazkas pasistatę gal nama

H

H portretas
Tai kokie ir kada vyks renginiai tame amfetamino?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
galiu garantuoti kad kėdės pigiau kainuoja nei šitų aferistų suolai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių