Quantcast

Nepriklausomybės vaikai dainomis sveikins Lietuvą

  • Teksto dydis:

Net du šimtai jaunųjų choristų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį pakvies švęsti kartu. Kovo 11 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Jungtinis Lietuvos vaikų choras vilniečiams ir miesto svečiams dovanos nemokamą koncertą „Mes – pasaulio vaikai“.

Jau 30 metų Lietuvoje auga, svajoja, nusivilia, myli ir kuria vaikai, gimę Nepriklausomybėje. Paaugę jie keliauja po pasaulį, neretai – rinkdami vertingiausias pamokas ir didžiausius įspūdžius tam, kad galėtų parvežti namo.

Iškilminga proga rengiamame koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje Jungtinis Lietuvos vaikų choras žiūrovus džiugins specialia programa, kurioje skambės kūriniai iš viso pasaulio: Afrikos, Argentinos, Didžiosios Britanijos, Filipinų, Jungtinių Amerikos Valstijų, Suomijos ir Lietuvos.

2016 m. į Jungtinį Lietuvos vaikų chorą moksleivius subūrusi chorvedė Valerija Skapienė džiaugiasi, kad vedinas didelio noro dainuoti ir pastangų, kolektyvas jau spėjo pelnyti kokybiškai ir įdomiai dainuojančio choro reputaciją. Šio netradicinio choro vaikus skiria dešimtys kilometrų, o repeticijas – ne dienos, bet savaitės. Kai kurie Jungtinio Lietuvos vaikų choro nariai su šiuo kolektyvu žengia pirmuosius žingsnius muzikos pasaulyje ir pasirodo pirmuosiuose savo gyvenimo koncertuose, o kiti, turintys daugiau patirties, ja mielai dalijasi su draugais. Kartą per mėnesį jaunieji atlikėjai renkasi įvairiuose Lietuvos miestuose, o koncertams intensyviai ruošiasi Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame kultūros centre.

Šiuo metu kolektyve dainuoja per du šimtus vaikų iš dvidešimt Lietuvos miestų ir miestelių: Alvito, Didžiasalio, Dituvos, Endriejavo, Gargždų, Jurbarko, Kretingalės, Kupiškio, Naujojo Daugėliškio, Rietavo, Salantų, Sintautų, Šakių, Ukmergės, Užpalių, Vidiškių, Vilkaviškio, Virbalio, Visagino ir Vilniaus.

Koncerto „Mes – pasaulio vaikai“, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir vaikų choras „Ugnelė“, pradžia 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių