Quantcast

„Kristupo Kalėdose“ – gitaros ateitis

  • Teksto dydis:

Nors gitaristui ir kompozitoriui Alexandrui Misko vos 21-eri, jis jau groja visame pasaulyje, mirga televizijos ekranuose, kaskart stulbindamas puikiai įvaldyta fingerstyle technika.

Gebėjimas viena gitara išgauti tūkstančius garsų, originali kūryba bei savita pasaulinių hitų interpretacija, pelnė jam „gitaros ateities“ titulą. Kokia gi ta ateitis, paaiškės jau gruodžio 14 d. festivalyje „Kristupo Kalėdos“.

Atlikėjas pasaulį pavergė pristatęs unikalią George‘o Michaelo dainos „Careless Whisper“ interpretaciją, o vėliau dėmesį prikaustė trimis naujais albumais bei įspūdingais pasirodymais, nusidriekusiais nuo Vokietijos iki Kinijos. 2018 m. žinomas Didžiosios Britanijos leidinys „Music Radar“ muzikantą nominavo „Metų gitaristu“.

„Pirmąją klasikinę gitarą tėvai padovanojo, kai man buvo dvylika – nuo tada ir groju. Labiausiai įsitraukiau į muzikavimą, kai atradau fingerstyle techniką. Nuoširdžiai pasinėriau, gilinausi į įvairiausias subtilybes - iki šiol kasdien mokausi naujų dalykų ir stengiuosi būti geresniu muzikantu“, – pasakojo A. Misko.

Atlikėjo techniką galima sulyginti su skambinimu fortepijonu, kuomet stygos lyg klavišai, užgaunami visais dešimčia pirštų. Melodijos, ritmo, boso ir mušamųjų partijoms Alexandras pasitelkia ne grupę, o vieną vienintelį instrumentą bei savo fantaziją.

„Dažnai sulaukiu klausimų, kas yra ta fingerstyle technika? Iš tiesų, tai tik tam tikras grojimo būdas, kurio negalima pavadinti nei žanru, nei stiliumi, gal todėl man jis taip ir patinka. Pasitelkiant daugybę pažangių, eksperimentinių technikų, įskaitant elektroniką bei efektų pedalus, galima atlikti skirtingus žanrus naudojant tik vieną gitarą. Mėgaujuosi atrasdamas šio instrumento galimybes ir mane įkvepia, kad jų yra tiek daug,“ – kalbėjo gitaristas.

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis A. Misko, „Kristupo Kalėdų“ koncerte atliks albumo „Beyond the Box“ kūrinius, taip pat pristatys keletą kompozicijų iš būsimo albumo: „Neturiu vieno ar kelių mėgstamų kūrinių – man patinka groti daugybę melodijų. Iš naujojo albumo šiuo metu galėčiau išskirti „Absence“, kur naudoju lazdeles, imituodamas violončelę, smuiką ir kontrabosą. Klausytojai visuomet nustemba, kad viena paprasta gitara galima išgauti tiek daug garsų!“

A. Misko išradingumas subūrė solidų gerbėjų būrį (daugiau nei 200 milijonų peržiūrų vaizdo platformose, virš milijono sekėjų socialiniuose tinkluose) bei pelnė profesionalų pripažinimą.

„Alexandras Misko – akustinės gitaros ateitis. Mano kartos žmonės tikino, jog viskas jau išbandyta, o tai man prilygtų tragedijai. Tą akimirką, kai pirmą kartą išgirdau šį jauną gitaristą, mano širdis prisipildė palengvėjimo ir džiaugsmo, nes supratau, jog jie klydo“, – apie A. Misko sakė Didžiosios Britanijos gitaros virtuozas, dainų autorius ir atlikėjas Jonas Gommas.

„Kiekviename savo pasirodyme, nesvarbu, kokio dydžio auditorija, stengiuosi sukurti jaukią, bet tuo pačiu ir smagią atmosferą. Mėgstu klausytojams kalbėti apie savo kūrinius, pasakoti anekdotus, o koncertų pabaigoje pabendrauti su publika. Pasijuntame tarsi būtume didelė šeima, kurią vienija gyvai atliekama muzika. Tai – vienas geriausių dalykų, patiriamų po pasirodymų, taip pat, jaučiuosi privilegijuotas, galėdamas keliauti po pasaulį ir dalintis savo kūryba“, – atviravo netrukus Vilniuje koncertuosiantis A. Misko.

Išgirskite tūkstantį vienos gitaros garsų, išvyskite stulbinamą fingerstyle techniką bei mėgaukitės stilingu populiariausių dainų atlikimu jau gruodžio 14 d. 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncerte „Alexandras Misko: akustinės gitaros ateitis“ skambės autoriniai A. Misko kūriniai, pasaulinių hitų aranžuotės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių