Quantcast

„Perlo Energijos“ vadovas apie tolesnius įmonės žingsnius žada visuomenę informuoti ketvirtadienį

Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) pareikalavus, kad nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ vienašališkai nekeistų fiksuotos kainos planus pasirinkusių klientų sutarčių, įmonės vadovas Vilius Juraitis ketvirtadienį žada informuoti visuomenę, ar ketina vykdyti VVTAT įpareigojimą.

„Šiuo metu gavome (VVTAT – ELTA) nuomonę ir šią savaitę, t.y. ketvirtadienį, planuojame iškomunikuoti sprendimą. Atsiprašau, kad jo neturiu šiandien, bet viskas yra labai šviežia ir mums reikia atlikti labai daug skaičiavimų. Esame išsikėlę tikslą ketvirtadienį iškomunikuoti tą sprendimą, kuris, tikimės, tenkins tiek mūsų klientų, tiek visų institucijų poreikius“, – antradienį jungtiniame Ekonomikos komiteto bei Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje sakė V. Juraitis.

Tą posėdyje patvirtino ir energetikos ministras Dainius Kreivys, kurio žiniomis, „Perlas Energija“ turi sprendimą, „kuris tenkins visus.

ELTA primena, kad „Perlas Energija“ su klientais pasirašomą vartojimo sutartį išnagrinėjusi VVTAT praeitą ketvirtadienį dalį jos sąlygų pripažino nesąžiningomis ir pasiūlė įmonei iki rugpjūčio 26 d. raštiškai įsipareigoti tų sutarties punktų netaikyti. Tai apima nuostatą, jog „Perlas Energija“ turi vienašalę teisę keisti sutarties sąlygas, o vartotojas gali arba su jomis sutikti, arba nutraukti sutartį.

Anot VVTAT, jei „Perlas Energija“ įsipareigos nekeisti klientų sutarčių, tarnyba nutrauks tolesnį sutarties nagrinėjimą, tačiau jei įmonė į nurodymą neatsižvelgs, turės sumokėti iki 100 tūkst. eurų baudą. Tiksli baudos suma siektų iki 3 proc. metinių pajamų praėjusiais finansiniais metais.

„Perlas Energija“ rugpjūčio 5 d. paskelbė, kad nuo rugsėjo 5 d. visų elektros tiekimą fiksuota kaina pasirinkusių įmonės klientų sutartys bus pakeistos ir tiekimo kaina nustatoma pagal elektros kainą biržoje.

Šį tiekėją pasirinkę apie 180 tūkst. buitinių vartotojų, o liepos pradžioje, pasibaigus antrajam elektros rinkos liberalizavimo etapui, „Perlas Energija“ buvo antras daugiausiai sutarčių su klientais sudaręs tiekėjas – jį pasirinko apie 15 proc. 1–5 tūkst. kWh elektros energijos kasmet suvartojančių gyventojų (67 proc. rinkosi „Ignitis“, apie 8 proc. – „Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranašas

Pranašas portretas
Bus paskelbtas bankrotas ir visiems ate su savo skundais. Eis kurt naujos imoneles.

Opa

Opa portretas
Dar jo ne pasodino?

WC

WC portretas
Siaip tai normalioje valstybeje zulikai sedi kalejime...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių