Quantcast

Registrų centro vadovas: galimybių pase bus naudojami tik būtiniausi asmens duomenys

Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius teigia, kad Galimybių pase bus naudojami tik būtiniausi asmens duomenys, kurie yra reikalingi asmens tapatybei nustatyti. Įstaigos vadovas taip pat praneša, kad žmonėms, kurie neturės galimybės prisijungti prie e.valdžios vartų, Registrų centras išduos popierinę Galimybių paso versiją.

„Galimybių pasas yra visiškai priklausomas nuo e.sveikatoje esančių duomenų, kuriuos į e.sveikatą suveda gydymo įstaigų, skiepijimo, testavimo centrų, laboratorijų specialistai. Šie duomenys, patekę į e.sveikatą, kas valandą bus atnaujinami ir generuojami iš e.sveikatos bei automatiškai perkeliami į Galimybių paso svetainę“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Urbanavičius.

„Tai reiškia, kad maksimalus laikotarpis nuo duomenų patekimo į e.sveikatos sistemą iki galimybės juos matyti Galimybių paso svetainėje yra valanda“, – pridūrė jis.

Registrų centro direktorius akcentavo ir e.sveikatoje patalpinamų duomenų tikslumo svarbą. Pasak jo, nuo šių duomenų tikslumo priklausys, ar gyventojai gaus Galimybių pasą.

„Labai svarbu, kad duomenys, kurie atsiranda e.sveikatoje, būtų tikslūs, tiksliai suvedami. Nes, kaip žinoma, sistemos susikalba tarpusavyje nustatytais algoritmais, nustatytais kriterijais ir nuo duomenų tikslumo priklauso galimybė gauti patį pasą“, – sakė jis.

S. Urbanavičius atkreipė dėmesį, kad e.sveikatoje skelbiamus duomenis jau dabar gali pasitikrinti kiekvienas gyventojas. Todėl, jo teigimu, reikėtų pasižiūrėti, ar yra suvesti duomenys apie vakcinaciją, persirgimą, testavimąsi.

Jis taip pat pabrėžė, kad Galimybių pase bus naudojami tik būtiniausi asmens duomenys, kurie yra reikalingi siekiant nustatyti asmens tapatybę.

„Duomenys naudojami išskirtinai tie, kuriais reikia identifikuoti asmenį. Tai yra vardas, pavardė ir gimimo metai. Visi kiti duomenys apie ligos istoriją, apie gydymus, kiti įrašai, esantys e.sveikatoje, tikrai nebus pasiekiami niekam, taip pat ir patiems tikrintojams“, – patikino jis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad neturintiems galimybės prisijungti prie e.valdžios vartų asmenims Registrų centras išduos popierinį Galimybių paso dokumentą.

„Registrų centras tokius asmenis priims savo fizinėse aptarnavimo vietose, mūsų klientų aptarnavimo centruose ir, pateikus asmens dokumentą, atspausdinsime neatlygintinai, nemokamai dokumentą kiekvienam“, – sakė jis.

Vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių