Quantcast

Prezidento siūlymo iš pensijų fondų išsiimti dalį lėšų Seimas imsis kitą savaitę

Parlamentarai ketvirtadienį nesutiko išklausyti prezidento Gitano Nausėdos atstovų dėl jo  siūlymo keisti antros pensijų pakopos sistemą numatant galimybę žmonėms vieną kartą iš fondų išsiimti dalį lėšų jų neapmokestinant.

Įstatymų pataisų pateikimą atidėti kitai dienai paprašė prezidento siūlymą palaikantys „valstiečiai“. Seimas bendru sutarimu tam pritarė ir atidėjo klausimo svarstymą iki kito posėdžio, kuris vyks kitą antradienį.

„Frakcijos vardu prašome pertraukos iki kito posėdžio“, – teigė „valstietė“ Ligita Girskienė.

„Pasitarėme, pasiskaičiavome ir sustabdėme. Bijojome, kad neužteks balsų, kad praeitų tos pataisos. Norime suvienyti jėgas“, – po balsavimo BNS teigė L. Girskienė. 

Pasak jos, opozicija įtarė, kad už pataisų pateikimą Seimui nebūtų balsavę valdantieji: „Galėjo nebalsuoti“.   

Prezidento patarėja Irena Segalovičienė po tokio Seimo sprendimo ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad siūlomi pokyčiai yra svarbūs.

„Tai yra gera proga dar kartą tiek valdančiajai koalicijai, tiek ir opozicijai apsvarstyti reikalingumą ir apsvarstyti visus pliusus ir minusus dėl bendrai atvėrimo lango šitą įstatymo projektą svarstyti“, – teigė prezidento atstovė. 

Premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė korekcijų siūlo imtis sulaukus Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimo.

„Žmonės laukia pokyčių ir marinuoti bei konservuoti iki nežinia kada tikrai nėra pagrindo“, – teigė I. Segalovičienė. 

Pasitarėme, pasiskaičiavome ir sustabdėme.

Pasak jos, kitu atveju, sistemai gresia „pasitikėjimo krachas“. 

„Matome, kad virš 62 proc. žmonių atsisako kaupti, vadinasi, sistema neatitinka žmonių poreikių ir lūkesčių (...) Nieko nepadarius jai iškyla labai rimtos rizikos – nueisime estišku variantu, kada leidžiama visiems išeiti pasiėmus viską“,  – kalbėjo I. Segalovičienė.

Didinant paskatas dalyvauti pensijų kaupime šalies vadovas siūlo suteikti žmonėms teisę vieną kartą per kaupimo laiką gauti iki 25 proc. jo sukaupto pensijų turto išmoką.

I. Segalovičienė anksčiau yra sakiusi, kad toks siūlymas pateiktas matant žmonių nepasitikėjimą antros pensijų pakopos sistema bei didesnei jų daliai atsisakant kaupti fonduose.

KT balandį nusprendė nagrinėti 39 opozicijos narių prašymą, ar aukščiausiam šalies įstatymui neprieštarauja Pensijų kaupimo įstatymas, nenumatantis sąlygos gyventojui nutraukti pensijų kaupimo sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!!!!

!!!! portretas
Sita afera reik naikint!Nors norintys gali pasilikt!Ju reikalas kam pinigus atiduot...Nauseda laviruoja tarp banku-fondu grobiku ir sazines...

seniokas

seniokas portretas
Čia tas pats, kaip eso afera.Skolas gražins per 15 metų, o sukauptus pinigėlius antroje pakopoje iki kol sueis 85 metukai po keliolika eur. per mėnesį. O pensijų kaupimo fondų veikla , tas pats kaip visokių igničių privatus biznis su garantuota Valstybės parama.Labai apmaudu, kad konstitucinis teismas tyli....

Ne ne

Ne ne portretas
Jokių išmokų, daugumą tenkina esanti tvarka
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių