Quantcast

Ruošiamasi „Rail Baltica“ bėgių tiesimui nuo Kauno iki Latvijos sienos

  • Teksto dydis:

Ruošiamasi europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ bėgių statybai ruože nuo Kauno iki Latvijos sienos – už projektą Lietuvoje atsakinga bendrovė „LTG Infra“ konsultuojasi su rinka dėl planuojamo viršutinės kelio konstrukcijos įrengimo.

„Rail Baltica“ valdymo vadovas Dovydas Palaima sako, kad šiame ruože bus nutiesta beveik 170 kilometrų ilgio linija, kuria keleiviniai traukiniai važiuos iki 249 kilometrų per valandą greičiu.

„Šis pirkimas išsiskiria savo apimtimi ir technologiniais reikalavimais būsimiems kelio statytojams. Mūsų tikslas – išsigryninti potencialių rinkos dalyvių lūkesčius, galimybes, išgirsti jų įžvalgas bei rekomendacijas“, – pranešime sakė D. Palaima.

Konsultacijos su rinka vyks 1–2 mėnesius, o rangovo konkursą ketinama paskelbti pirmąjį šių metų ketvirtį. Jo vertė neskelbiama.

Rangovas turės užtikrinti medžiagų tiekimą, įrengti sandėliavimo ir komplektavimo bazes, atlikti skaldos balasto, iešmų, bėgių sankirtų įrengimo bei kelio stabilizavimo ir apdailos darbus.

Šiame ruože jau pradėtos pagrindinės linijos statybos – statoma sankasa ir inžineriniai statiniai beveik 30-ies kilometrų atkarpoje, geležinkelio tiltas per Nerį prie Jonavos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Tai , kad nuo Lenkijos iki Kauno ŽEMĘ TIK DABAR PIRKS , O GAL NIEKAS NEPARDUOS .

na

na portretas
tai ne apie tiesimus rašykit...bet jau pats laikas pranešti, kad Geležinkelius perka po mėnesio...kaip ir Kauno metrologijos centrą nupirko Žiemelis, kas nupirks Geležinkelius? Ar irgi Seimo narys....

Anonimas

Anonimas portretas
Kada varsuva varys tokiu greicu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių