Quantcast

Kauniečiai: kvailesnių mokesčių valdžia jau nebesugalvos

Kol nepatvirtintas kitų metų valstybės biudžetas, kauniečiai valdžios sprendimų laukia su nerimu. Ir neslepia, kad dabar daugiau taupo arba vis dažniau susimąsto apie emigraciją.

Mažvydas, verslininkas:

Paaiškinkite man, kodėl aš turiu mokėti valstybei už  automobilį ar būstą, kuriems pats ilgai taupiau sąžiningai uždirbtus pinigus? Už šį turtą aš jau kartą susimokėjau pirkdamas, turiu mokėti už jo išlaikymą, benziną, o dabar dar ir valdžiai, mat jiems reikia užlopyti skyles. Čia juk apiplėšimas. Valdžia sugalvojo pačius kvailiausius mokesčius, kuriais bandys užkamšyti pačių padarytas spragas biudžete. Kvailesnių jau nebesugalvos ir nebenustebins. Man nėra labai didelio skirtumo, ką apmokestins, nes vis tiek teks mokėti pinigus už nieką. Būtina pašalinti valdžios korupciją – kito kelio nematau. Tik taip sumažinsime emigraciją, kuri patvirtinus naują biudžetą tikrai išaugs. Manau, kad likusieji Lietuvoje ir skurdžiai gyvenantys žmonės pradės vidury dienos apiplėšinėti kitus ir atiminėti jų daiktus.

Mantas, studentas:

Pritariu, kad reikia apmokestinti prabangius automobilius, butus, namus ir sodybas. Tik tegul valdžia pagaliau susitaria, kiek turi kainuoti turtas, kad jis būtų laikomas prabangiu. Nes jei apmokestins mažą butą, kurį žmogus įsigijo už paskolą ir moka pinigus ne tik už jo išlaikymą, bet ir bankui, ir dar turės mokėti valstybei už tai, kad jame gyvena, būtų nesąmonė. Pats neturiu nei buto, nei automobilio, tačiau jei ir turėčiau, vis tiek palaikyčiau prabangos mokestį. Manau, kad turtingieji turi padėti valstybei, nes tai būtų pagarbos ženklas mažai uždirbantiems žmonėms, kurie nepajėgtų sumokėti dar ir naujų mokesčių. Jei padidintų PVM, tai būtų pats baisiausias sprendimas, mat tuomet visi vienodai kentėtų: ir vos galą su galu suduriantys žmonės, ir tie, kurie maudosi prabangoje. Galėtų apmokestinti ir palūkanas bankuose, bet tuomet suma, kurią žmogus laiko banke, turi viršyti bent 5 tūkst. litų. Vargingesni žmonės po politikų sprendimų eis protestuoti, bet vėliau prisitaikys. O kur jiems dingti? Manau, kad padaugės ir žmonių, kurie prašys paramos ar pašalpos iš valstybės.

Vilija, dvyliktokė:

Man labai nepatinka, jeigu apmokestins automobilius. Aš jį ir taip vos išlaikau, o čia dar reikėtų mokėti ne tik už benziną, remontą, bet ir valstybei. Tai jau būtų per daug. Manau, kad reikia apmokestinti tik tas transporto priemones, kurios kainuoja labai brangiai – daugiau nei 50 tūkst. litų, arba tas, kurios yra naujausio modelio. Jei apmokestins bankuose laikomų indėlių palūkanas, žmonės pinigus laikys kojinėje ir tuomet bankrutuos bankai. Man baisu, nes tokiems jauniems žmonėms kaip aš nėra suteikiamos galimybės atsistoti ant kojų, pradėti savarankišką gyvenimą ar kurti šeimą. Žmonės gyvens vargingai, reikalaus pašalpų, elgetaus ar emigruos.

Ieva, moksleivė:

Gyvename nuosavame būste, tad jei jį apmokestintų, tai mūsų šeimai būtų didelis smūgis. Negerai, jei apmokestins ir automobilius: juk reikia susimokėti už vairavimo kursus, laikant vairavimo egzaminą, nusipirkti automobilį, pilti į jį benziną, mokėti už remontą ir tuomet dar sumokėti valstybei. O juk pinigai jauniems, kad ir dirbantiems žmonėms, nebyra iš dangaus. Žmonės nenorės mokėti mokesčių – eis į gatves, važiuos gyventi į užsienį.

Gediminas, aktorius:

PVM padidinimas būtų baisiausias sprendimas. Man juokinga, kad valdžia renkasi keistus būdus surinkti daugiau pinigų į valstybės biudžetą. Jie apkrauna žmones, kurie vos išgyvena, papildomais mokesčiais, kuriuos jie vos sugebės sumokėti, o ne skatina kurti naujas darbo vietas, kurios ir atneštų tuos reikalingus pinigus. Ką jie darys tuomet, kai žmonės nebeturės iš ko sumokėti? Aišku, kad turtingesni žmonės turėtų užkamšyti šias biudžete atsivėrusias skyles, bet kuris tau savo noru sutiks pagelbėti valdžiai už dyką? Juk nei varguolis, nei turtuolis nenori ploninti savo piniginės. Nesąmonė apmokestinti ir palūkanas, mat tie, kurie turi milijoninius indėlius, jų tiesiog nelaiko Lietuvos bankuose, tai kentės tie, kurie turi susitaupę varganas sumas. Dėl automobilių apmokestinimo irgi iškyla daug klausimų. Ar kaime gyvenantis žmogus, kuris nusipirko džipą, kad galėtų iš namų išvažiuoti per užpustytus ar pažliugusius kelius, jau yra turtuolis? Juk jis turi galingą transporto priemonę, bet tikrai nėra milijonierius. O kaip būtų su Seimo automobiliu parku? Ar jie mokėtų mokesčius? O gal šie automobiliai būtų prilyginti valstybės turtui, už kurį nereikia mokėti? Didžiausią klaidą padarėme tuomet, kai įstojome į Europos Sąjungą. Po tokių valdžios sprendimų dar daugiau žmonių emigruos, Lietuvoje gyvens senukai, kurie nesugebės sumokėti visokių išgalvotų mokesčių, o maistą už paskutinius pinigus pirks jų anūkai. Valdžiai į žmones yra nusispjaut.

Renaldas, inžinierius:

Tie, kurie turi automobilius, turės pinigų už juos ir susimokėti. Ir pačiam teks pakrapštyti piniginę, bet viešuoju transportu tikrai nevažinėsiu. Tačiau siūlau apmokestinti tik galingus automobilius. Man, kaip jaunam specialistui, nėra sunku gyventi, tačiau vyresniems žmonėms tikrai nepavydžiu. Su naujais mokesčiais žmonės susitaikys – susiverš diržus ir viskas tuo baigsis.


Šiame straipsnyje: biudžetasmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

H20

H20 portretas
mokestis uz nekilnojama ir kilnojama turta labai logiskas... kiekviena diena ji nuo vidaus gresmiu saugo policija ir teisine sistema, nuo isoriniu pavoju ... kariuomene.... tad reikia susimoketi... moketi... moketi... moketi... cia pagal valdziazmogiu filosofija taip iseina... linksmu svenciu... ;D

sugalvos tikrai

sugalvos tikrai portretas
galima bus imt uz pervaziavima Sanciu tiltu.

be emociju

be emociju portretas
Visiems niurzgantiems del mokesciu : pradziai reiketu pasizvalgyti kokio dydzio ir uz ka moka mokescius vakaru valstybiu gyventojai, tuomet ir niurzganciu turetu buti maziau. Senai reikejo ivesti turto, o tuo labiau prabangaus turto mokesti. Pavyzdziui JAV visi be isimties gyventojai moka negyvenamojo turto mokesti. Jis svyruoja kiekvienoje valstijoje. Cikagoje vidutinis namo mokestis yra nuo 2000 iki 6000 doleriu (uz sukrypusi nama gali buti ir mazesnis, o uz prabangu nama gali buti didesnis) Taigi maziausiai viena alga, o daznai ir dvi , sumoki valstybei mokesciu. Gerai jei seimoje du dirbantys asmenys ,o jei vienas tai zmones vargsta . Uz automobili taip pat kas metai reikia susimoketi vadinama "gatves parkavimo" mokesti ir panasu i teh. apziuros mokesti - viso apie 180 doleriu, plius privalomas a/m draudimas nuo 300 iki 1000 doleriu ir daugiau Ir niekas nediskutuoja apie ju reikalinguma, apie dydi diskutuoja , bet paprastai kiekvienais metais mokescius didina.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių