Quantcast

Eismo taisyklių egzaminas: buvo sunkiau nei pernai

Šalies vairuotojai šiandien antrus metus iš eilės buvo kviečiami pasitikrinti eismo taisyklių išmanymą ir teorines žinias.

Pernai Vilniuje prasidėjęs vairuotojų žinių patikrinimas šiemet apėmė visą Lietuvą. Kelių eismo taisyklių egzaminą gyventojai laikė Vilniaus miesto savivaldybėje, taip pat bendrovės „Lietuvos draudimas“ Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio skyriuose.

„Mokydamiesi vairuoti automobilį žmonės eismo taisykles neretai išmoksta mintinai. Tačiau po kelių metų dalis žinių išblėsta. Taigi šis egzaminas bus puiki proga dar kartą atnaujinti žinias. Svarbiausia, kad žmonės suvoktų - eismo taisykles pirmiausia mokomės ne dėl kitų, o dėl savęs, kad galėtume važiuoti saugiai“, - sakė egzamino globėjas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Tiesa, Vilniaus savivaldybėje apsilankęs ir egzamino dalyvius pasveikinęs ministras pats imtis užduočių nesiryžo.

„Grįšiu namo, ramiai atsisėsiu ir pasitikrinsiu. Nenoriu viešai apsijuokti“, - juokavo E.Masiulis.

Egzamino dalyviams šiemet buvo pateiktas 31 klausimas – situacijos  iš kelių eismo taisyklių. Klausimus parinko vairavimo mokymo profesionalai ir policijos ekspertai. Klausimai sudaryti ir parinkti atsižvelgiant į dažnai pasitaikančias situacijas keliuose, kai dėl eismo taisyklių nežinojimo sukeliamos avarinės situacijos ar net įvyksta avarijos.

Pernai visiškai be klaidų išspręsti egzamino užduotis pavyko tik vienam žmogui. Šiemetinio egzamino rezultatai paaiškės ketvirtadienį.

„Šiemet egzaminas tikrai sudėtingesnis nei praėjusiais metais. Pernai padariau tik pusę klaidos, o kaip bus dabar – nežinau. Sunkiausia tai, kad kiekvienas klausimas galėjo turėti ne po vieną teisingą atsakymą“, - 1diena.lt sakė savivaldybėje egzaminą laikęs vilnietis Skirmantas.

Jo manymu, panašaus pobūdžio akcijos galėtų būti rengiamos ir dažniau, nes pasitikrinti savo žinias ne tik naudinga, bet ir visai smagu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

robke

robke portretas
teisiu niekada ne turejau.o kai atsibodo,laikioti be ju.viska susitvarkiau uz 11000lituku.viskas imanoma,reikia noro.

giedrila to robke

giedrila to robke portretas
spaudziam penkis.reiskia dar,ne viskas prarasta.

o kur

o kur portretas
o kur tie klausimai ?? as irgi noriu pasitikrinti ...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių