Quantcast

A. Veryga jau turi planą, pagal kurį gyventojai bus skiepijami nuo COVID-19

L. e. p. sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad visų pirma Lietuvoje COVID-19 vakcina planuojami skiepyti medikai, antri prioritetų sąraše yra į rizikos grupę dėl amžiaus ar lėtinių susirgimų patenkantys asmenys. A. Veryga taip pat akcentuoja, kad ministerija yra sudėliojusi konkretų priemonių planą, kuriame numatomas atsakingų institucijų vaidmuo organizuojant visuomenės skiepijimą nuo koronaviruso.

„Yra sudėliotas labai konkretus priemonių planas: ką ir kuri institucija turėtų daryti, kada turėtų tai padaryti ir kokias priemones reikia įsigyti. Nes turi įsigyti institucijos ir vienkartinių švirkštų, kadangi vakcinos atkeliaus ne kaip įprastai būdavo paruoštos. Tai yra sudėlioti šitie tokie techniniai, praktiniai dalykai“, – Vyriausybės valandoje teigė A. Veryga.

Ministras taip pat akcentavo, kad yra ir sudėliota prioritetų eilė, pagal kurią gyventojai nuo koronovairuso bus skiepijami. Visgi A. Veryga atkreipia dėmesį, kad prioritetų eilė gali pasikoreguoti priklausomai nuo to, ar vakcina bus tinkama vyresnio amžiaus asmenims arba sergantiems konkrečiomis ligomis.

„Aišku, yra korekcijų tam tikrų, jeigu vakcina, kuri atkeliaus pirma, tarkim, jos nebūtų galima teoriškai naudoti, pavyzdžiui, rizikos grupei arba sergantiems kažkokia konkrečia liga. Tai tada ta eilė gali pasikoreguoti“, – informavo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO ko gero

TO ko gero portretas
Poni, jūs net nenutuokiate, kaip atrodo implantas! Dar skysčio pavydalu be kapsulės tokio nemačiau. Tikriausiai būsite kašperovskio pasekėjas...

to aleksa

to aleksa portretas
juk arabai visad pas rusa perka,bet kazkodel patys rusai perka vakcina pas azijiecius

ALEXA

ALEXA portretas
Jeigu nuspresite skiepytis, pagalvokite kodel Izraelis nusprende pirkti rusiska vakcina Sputnik.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių