Quantcast

V. Trakys: „Feyenoord“ buvo ne šou, o reali olandiška stovykla

Apie 150 vaikų iš visos Lietuvos suvienijusi „Feyenoord“ stovykla nepaliko abejingų ne tik pačių vaikų, jų tėvų ar trenerių, tačiau ir pačių Olandijos atstovų, kurie po pirmojo sėkmingo blyno patys pasiūlė pasirašyti ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį.

„Seniai turėjau tokių minčių, nes Vakarų regione nieko panašaus Lietuva nėra turėjusi. Turint Palangą su puikia aikšte, su jūra.. tiesiog nuodėmė to neišnaudoti. Neabejojau, kad projektas turėtų būti sėkmingas“, – portalui futbolas.lt kalbėjo Valdas Trakys.

„Kad stovykla taptų realybe, su „Feyenoord“ dirbome keturis mėnesius. Labai norėjome olandiškos mokyklos, nes ji dažnai žaidėjus paruošia geriau nei „pinigų maišai“. Ir svarbiausia, kad turėjome ne šou, o realią olandišką mokyklą.

Pas mus buvo atvykę trys treneriai, kurie „Feyenoord“ akademijoje turi savo vaikų grupes, todėl ir su lietuviais dirbo pagal tą patį principą.

Po stovyklos sutarėme, kad turėsime mainų programą. Mūsų treneriai turės galimybę stažuotis Olandijoje. Be to, treneriai nusižiūrėjo vieną vaiką iš Vilniaus, kuriam kelias į „Feyenoord“ gali tapti nebe toks ilgas.

Vaikams daug džiaugsmo sukėlė mūsų žvaigždžių Edgaro Jankausko, Deivido Šembero ir Tomo Danilevičiaus pasirodymas. Mes to net neplanavome, bet gavome papildomą bonusą“, – pasakojo V.Trakys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių