Quantcast

Lietuva suteikė prieglobstį Baltarusijos kariuomenės kareiviui

Migracijos departamentas pakeitė nuomonę ir suteikė prieglobstį iš Baltarusijos kariuomenės pabėgusiam Stepanui Zacharčenkai.

„Šiandien (penktadienį) po pietų gavau oficialų patvirtinimą iš Migracijos departamento, kad man suteiktas politinis prieglobstis ir aš penkerius metus galiu gyventi Europos Sąjungoje“, - naujienų portalui 15min.lt. sakė baltarusis.

Jaunuolis teigė iš Lietuvos išvažiuoti neketinąs.

„Aš gyvensiu čia. Esu labai dėkingas Lietuvos Respublikai. Kol kas dar esu Pabradėje, bet vėlesnės savo buvimo vietos dėl viso pikto neatskleisiu. Nors ir nejaučiu jokio spaudimo ar pavojaus, Baltarusija visai šalia“, – sakė jaunuolis.

S.Zacharčenka iš Baltarusijos kariuomenės dezertyravo 2011 metų liepą, nes atsisakė pasirašyti dokumentus dėl fizinės jėgos naudojimo prieš civilius gyventojus. Tuo metu Baltarusijoje vyko vadinamosios tylos akcijos prieš diktatoriumi vadinamą Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką.

Jaunuolis nelegaliai kirto Lietuvos ir Baltarusijos sieną.

Praėjusių metų gegužės 4 dieną Migracijos departamentas atsisakė suteikti prieglobstį S.Zacharčenkai ir uždraudė trejus metus atvykti į Lietuvą. Vilniaus apygardos administracinis teismas šį sprendimą panaikino.

Teismas paskelbė, kad Migracijos departamentas nesurinko pakankamai duomenų apie padėtį Baltarusijoje iš žmogaus teisių gynimo institucijų, pažeidė prašymo nagrinėjimo tvarką ir procedūras, tinkamai neišaiškino teisių ir pareigų, netyrė ir nevertino aplinkybių, dėl kurių S.Zacharčenka paliko savo kilmės šalį, nesurinko pakankamai duomenų apie padėtį Baltarusijoje iš Lietuvoje egzistuojančių žmogaus teisių gynimo institucijų.

Pabėgęs karys šiuo metu gyvena Užsieniečių registravimo centre Pabradėje.

Lietuvos generalinė prokuratūra yra gavusi kelis Baltarusijos pagalbos prašymus dėl S.Zacharčenkos, tačiau plačiau jų nekomentuoja.


Šiame straipsnyje: BaltarusijaprieglobstisLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
gal ir teisingai, bet kad nepridirbtu nesamoniu kaip ,,braliukai''

gebelsas

gebelsas portretas
S.Zacharčenka iš Baltarusijos kariuomenės dezertyravo 2011 metų liepą, nes atsisakė pasirašyti dokumentus dėl fizinės jėgos naudojimo prieš civilius gyventojus. DEZERTYRAS.... Apie kokius civilius? Gal vaikus? Gal moteris? O gal norinčius jėga ir neteisėtais būdais nuversti teisėta Baltarusijos valdžią? o gal iš vis nieko jam neliepė pasirašyti?

ASV

ASV portretas
Sėkmės vaikinui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių