Quantcast

FNTT laikinai vadovaus Antanas Montvydas (papildyta 13.33 val.)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) laikinai vadovaus Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Antanas Montvydas, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Jis paskirtas trečiadienį iš pareigų atleidus iki šiol FNTT vadovavusį Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Papildyta 13:33 val.

„Noriu pabrėžti, kad tai yra visiškai laikina pozicija, todėl, kad mes kaip įmanoma greičiau organizuosime reikalingą konkursą direktoriaus pareigoms eiti. Laikinai į direktoriaus pareigas skirti kažkokį žmogų iš FNTT, manau, netikslinga dėl šios priežasties: struktūra per metus yra sutvarkyta taip, kad ji dirba sklandžiai ir bet kokios grandies išėmimas iš sklandžiai dirbančios struktūros būtų nuostolis darbui. Todėl, manau, ka reikia paimti žmogų iš kitos tarnybos, nesusijusį su šita tarnyba“, - trečiadienį žurnalistams sakė R.Palaitis.

Pasak ministro, pagrindinis laikinojo FNTT vadovo darbas bus „tęsti pradėtus darbus ir padaryti taip, kad tarnyba dirbtų efektyviai“.

„Per pastaruosius metus Vidaus reikalų ministerija padėjo daug pastangų, iš esmės pertvarkė FNTT struktūrą, ji tapo iš tikrųjų efektyvi, atsirado daug gerų bylų“, - aiškino R.Palaitis.

Laikinasis FNTT vadovas teigė, kad jo veiklos prioritetas bus tęstinumo užtikrinimas.

„Į naujas pareigas esu paskirtas ministro įsakymu ir jį vykdau. Mano, kaip laikinojo FNTT vadovo, pareiga - užtikrinti efektyvų tarnybos darbą bei vykdyti veiklos tęstinumą. Tai ir darysiu“, - BNS sakė A.Montvydas.

Ministro teigimu, V.Gailius ir V.Giržadas išlaikys visas jiems kaip pareigūnams priklausančias socialines garantijas.

R.Palaitis antradienį panaikino V.Gailiaus ir V.Giržado leidimus dirbti su slapta informacija. Ministras sakė, kad leidimą dirbti su slapta informacija panaikino gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) teikimą. Pasak jo, informacija, kuria remiantis VSD rekomendavo nebeleisti FNTT vadovams dirbti su įslaptinta informacija, yra įslaptinta.

FNTT direktorių skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministras, jo pavaduotoją - taip pat ministras, tačiau prieš tai jis turi būti gavęs tarnybos vadovo teikimą.

R.Palaitis praėjusią savaitę pareiškė nepasitikįs ir V.Gailiumi, ir V.Giržadu. Iš pradžių nepasitikėjimas pareikštas V.Giržadu, nes jo pakartotinio tyrimo poligrafu arba vadinamuoju melo detektoriumi rezultatai buvę jam nepalankūs. FNTT direktoriumi V.Gailiumi nepasitikėjimas pareikštas, kai šis nepaisydamas ministro pozicijos pareiškė paramą savo pavaduotojui.

Abu pareigūnai dar anksčiau tikrinti poligrafu.

BNS žiniomis, patikrinimai buvo susiję su atliekamu tyrimu dėl informacijos nutekinimo apie banką „Snoras“. Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko „Snoro“ akcininkams.


Šiame straipsnyje: Antanas MontvydasFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

skorpionas

skorpionas portretas
Anonimo straipsnis turėtų vadintis: „baltųjų apykaklių“mafijinės valstybės piramidės viršūnės kūrimas tęsiasi. „Snoro“ afera atskleidė tai, kad Lietuvoje baigiama kurti „baltųjų apykaklių“mafijinės valstybės piramidė. Nėra abejonių, kad mafijinės valstybės pamatus padėjo Landsbergis, nemenką indelį į mafijinės valstybės kūrimą įnešė AMB, labiausiai pasižymėjo Adamkus, o mafijinės valstybės piramidės viršūnės kūrimą tęsia oligarchų statytinė Grybauskaitė ir jos parankinis Kubilius. Mafijinę valstybę valdo gribauskistinis-kubilistinis- neofašistinis-neostalinistinis režimas, Gen. prokuratūra patikėta saldafonui-kišeniniam prokurorui, teismuose darbuojasi teisybės pardavėjai vadovaujami melagių pirmininkų, iš FNTT atleidžiami principingi, dori pareigūnai, o į jų vietą bus paskirti kišeniniai FNTTistai, „žiniasklaida“ patikėta režimo propagandistams ir liaupsintojams, niekas nepaaiškina, kodėl nelikviduojami slapti kalėjimai??? Liūdna ir graudu konstatuoti, bet mes nusipelnėm tokios valstybės ir tokio režimo dėl savo nuolankumo, abejingumo, baimės, nepilietiškumo.... ir tai turėsim tol kol nepasikeisime.

Mamertas

Mamertas portretas
Nu pliat, "pograničnykas" vadovaus " ОБХСС'ui(kovos su socialistinės nuosavybės grobstymais), dabar vadinamu FNTT.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių