Quantcast

Dėl Ignalinos jėgainės turėtų pasisakyti tauta

Seimo Europos reikalų komitetas šiandien pritarė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos inicijuotam bei 48 Seimo narių parašais paremtam nutarimo projektui. Jis įpareigoja kartu su Seimo rinkimais surengti ir konsultacinį referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo iki techniškai saugių terminų, bet ne ilgiau kol bus pastatyta nauja atominė elektrinė. 

Seimo liberalcentristų frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis teigia, kad prognozuota nesėkmė renkant parašus dėl referendumo paskelbimo buvo palikusi paskutinę galimybę tokį referendumą paskelbti parlamentui.

"Mano giliu įsitikinimu, būtent Seimas, kaip tautos atstovybė privalo inicijuoti svarbiausius šaliai projektus, šiuo atveju referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo. Todėl reprezentatyvi gyventojų nuomonės apklausa yra labai svarbi, nes atsižvelgiant į šiandieninę Lietuvos energetinio ūkio situaciją, akivaizdu, jog iki 2009 m., kuomet privalėsim uždaryti Ignalinos atominę elektrinę, nebus spėta pastatyti nei naujos atominės elektrinės, nei elektros jungčių su Švedija bei Lenkija. Todėl dingus pagrindiniam šalies elektros energijos generatoriui Lietuva atsidurs nepavydėtinoje situacijoje, kuri lems dramatišką elektros kainų šuolį bei žymiai padidins valstybės priklausomybę nuo gamtinių išteklių importuotojų, ypač Rusijos. Į šiuos argumentus turėtų atsižvelgti ir Europos Sąjunga, kurios vadovams be motyvuotos Vyriausybės pozicijos, galėtumėme pateikti ir referendume išsakytą Lietuvos piliečių nuomonę", - mano V.Bogušis.

Liberalcentristas viliasi, kad balsuojant dėl referendumo paskelbimo Seime, parlamentarams užteks valios ir ryžto, nesivelti į užkulisinius žaidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių